6 augustus 2016

Ontwerpen

Tim is lichtontwerper en heeft daardoor ervaring met tekenprogramma’s. We hebben enorm veel op internet, Facebook, Google en Pinterest gezeten en steeds weer kwamen we op nieuwe ideeën. Ook bestaan er Amerikaanse docu’s waarin mensen gevolgd worden tijdens de bouw. Heel interessant! (wij waren verslaafd aan Tiny House Nation met Zack & John!!)

Voor ons was het een eis dat de keuken en woonruimte één geheel vormen zodat je met elkaar kunt praten. Verder willen we geen grote trap om ruimte te besparen. Hierdoor ontstond het huidige ontwerp, met de slaapkamer beneden. Als laatste is de locatie van de wc belangrijk, die moest zo ver mogelijk van de woonruimte voor de privacy! 🙂

Ontwerpen heeft niet alleen betrekking op de indeling maar ook zeker op het interieur, de ruimtebesparende oplossingen en de materialen. Dit laatste heeft meerdere belangen. Het moet mooi zijn, duurzaam, bij voorkeur ook onderhoudsarm. Maar het gewicht was in ons geval allesbepalend! Nadat alle tekeningen en het ontwerp waren gecheckt en berekend konden we starten met het uitzoeken van de materialen.

ontwerpen

De gehele constructie inclusief trailer mag niet meer dan 3500kg wegen. Dit was nog een behoorlijke opgave die bepalend was voor veel keuzes. Er rolde een excelsheet uit waar alle onderdelen in staan vermeld met gewicht, prijs en leverancier.

En ook tijdens de bouw zijn we nog op ideeën gekomen die we erin verwerkt hebben. Dat zijn voornamelijk opbergplekken zoals de luikjes vanuit de keuken naar de berging eronder en de vakjes op de schuine wand.

Tim ligt als een wormpje in ons ‘washok’.