6 augustus 2016

De stappen tot Tiny wonen

Wat moesten we allemaal doen om Tiny te leven in Noordwijk Klein? Het begon met een idee over wonen op een klein oppervlak. Tijdens onze zoektocht naar informatie wordt je getriggerd door van alles wat erbij komt kijken. En wat je moet aanpassen om dit te kunnen doen.

We moesten bijvoorbeeld allebei wennen aan het idee dat je straks gaat douchen met regenwater en dat er een compost-toilet met opvangemmer in de badkamer staat… Denk er even over na… 🙂 Juist ja!

Ons ideaalbeeld toen we startten met de initiatiefgroep

Wat ook een belangrijke stap was: het vertellen aan je familie en vrienden. Iedereen trekt de vergelijking met een caravan, nomaden of eerst zien > dan geloven… Maar het mooie is dat nagenoeg iedereen er vroeg of laat weer over begint omdat ze er toch heel erg nieuwsgierig naar zijn.

Belangrijk hierin is dat je er zelf in moet geloven, ook al zeggen veel mensen om je heen dat het niks is. Als je mij dit 5 jaar geleden had verteld had ik je misschien ook wel tegen gesproken! Maar nu wil ik niet meer anders.

Grappig is dat we een ideaalbeeld hebben gemaakt voor de allereerste presentatie van de initiatiefgroep bij de gemeente Noordwijk. Natuurlijk kwam hierin het huisje van Marjolein (in het klein), de eerste tekeningen van ons huisje en een Wikkelhouse omdat dat toen het meeste leek om wat Arjan en Marijke voor ogen hadden. Niet wetende dat Timothy 2 jaar later bij Wikkelhouse zou gaan werken! En het huisje van Arjan en Marijke heeft nog steeds dezelfde uitstraling als Wikkelhouse!