6 augustus 2016

Bouwen

Onze wens was om zoveel mogelijk zelf te bouwen en dat is ons ook gelukt! 

Niet dat we allebei veel ervaring hebben maar Timothy heeft in ieder geval 2 rechterhanden. Daarnaast hebben we ook veel handige mensen om ons heen (die we soms niet persoonlijk kennen, bijvoorbeeld via de Facbookpagina Tiny House Nederland) die we om hulp konden vragen. Daar hebben we heel veel aan gehad. En niet te vergeten: Al doende leert men! Ook Wendy!

Toen we startten met de bouw hadden we allebei een full-time baan en dachten we nog dat er een aantal maanden overheen zouden gaan voordat Noordwijk Klein bewoonbaar was, maar dat was geen probleem. Daarbij hadden we nog lang niet alles uitgedacht dus daar hebben we tussendoor nog gelegenheid voor gehad.

Maar first things first. Eerst moesten we een plek vinden waar we Noordwijk Klein konden bouwen! Die vonden we super snel! Overdekt, veilig afgesloten zodat we ook gereedschap kunnen laten liggen en niet onbelangrijk: tegen goede prijs. Onze huisbaas is een zeer vriendelijk ouder echtpaar waarvan we zelfs ook gereedschappen konden lenen als dat nodig was.

Uiteindelijk hebben we over het bouwen iets meer dan een jaar gedaan. De laatste maanden hebben we veel beschikbare tijd, die normaal aan bouwen besteed werd, gestoken in het verkrijgen van de vergunning en het regelen van alles dat hiervoor nodig was. Zonder een plekje konden we toch nergens heen. We hadden dus wel iets eerder klaar kunnen zijn.

Een jaar bouwen, we moesten behoorlijk afkicken van die periode. Het was heel gaaf om samen met dat project bezig te zijn.

IMG_20160823_202447245
De schuur waarin de onze bouwplaats hadden