31 juli 2016

Tiny House Movement

In Amerika is het fenomeen Tiny Houses ontstaan doordat men door crisis of natuurrampen geen (nieuw) huis meer kon betalen. Men ging zelf een woning bouwen op eigen grond of op wielen zodat hij verplaatst kan worden.

Over de jaren zijn deze kleine woningen steeds verder door ontwikkeld en is het inmiddels ook een lifestyle geworden. De lage lasten en eenvoudige wijze van leven wordt steeds aantrekkelijker in het drukke leven van nu. Door minder lasten te hebben wordt werken om rond te komen een minder grote verplichting. Misschien wordt het dan zelfs mogelijk om van je passie je werk te maken omdat het voorheen te weinig verdiende. Of om minder te werken waardoor je meer vrije tijd hebt.

collectie

In Nederland zijn Tiny Houses pas een paar jaar bekendheid aan het opbouwen. Inmiddels woont ene groeiend aantal mensen in deze kleine huisjes maar zij lopen nog tegen veel muren aan omdat er nog geen regels of richtlijnen bestaan. 

Gelukkig zijn er inmiddels veel gemeenten die willen meedenken en ook kansen zien in deze beweging op de huizenmarkt. Gemeente Almere heeft een deel van een nieuwbouwproject hieraan gewijd. Gemeente Alkmaar heeft de primeur van de eerste Tiny House van Marjoleininhetklein.com. We hopen dat de Gemeente Noordwijk binnenkort ook in dit rijtje staat!!

Voor meer inspiratie hebben wij veel gehad aan onderstaande links:

www.tinyhousenederland.nl
www.facebook.com/tinyhousenederland
www.marjoleininhetklein.com
www.tinytimhouse.nl
www.bouwexpo-tinyhousing.nl