Ons lijstje

Tussen kerst en oud & nieuw is zo’n moment dat je overal weer ‘de lijstjes’ voorbij ziet komen. De top 10 van 2021 of de trends voor 2022. Muziek, films, kleding, innovaties, fails, ga zo maar door. Wij zaten ook ons eigen lijstje te maken. Want hoewel we inmiddels al een hele tijd een heel fijne plek op de tijdelijke locatie in Offem Zuid hebben, loopt onze vergunning wel af het komende jaar. En wat doen we daarna?

Verlengen

Het allereerste punt op ons lijstje is natuurlijk om de huidige vergunning te verlengen. Onze huidige vergunning loopt eind 2022 af maar de verwachting is dat de bouw van de fase waarop wij staan pas later start. Zodoende kunnen wij langer gebruik maken van onze fijne plek met fijne buren. We hebben goed contact met de ontwikkelaar en we worden ook betrokken bij de uitrol van communicatie rondom de nieuwbouw. Kijk maar op de website van Buitengewoon Offem! Dus dat staat bovenaan ons lijstje. Hiervoor moeten we weer in gesprek met de gemeente dus dat gaan we ergens tijdens dit jaar opstarten. Maar met wie we dat gesprek aangaan is nog een verrassing….

De website van Buitengewoon Offem. Foto De wijde blik/Maarten van der Wal

Gemeenteraadsverkiezingen

Want in maart gaan we weer naar de stembus, we mogen een nieuwe gemeenteraad samenstellen. Tijdens de vorige verkiezingen heb je mezelf verkiesbaar gesteld. Ik heb besloten dat ik dat dit jaar niet nog eens ga doen. Ik heb toen enorm veel geleerd over het politieke proces, hoe de verkiezingen verlopen en wat men in de raad allemaal moet doen. Respect hoor!! In die tijd was ik dus aan een partij verbonden maar had ook de contacten met andere partijen nodig voor ons tiny house-verhaal. En dat zorgde voor frictie. Want je bent ‘gekleurd’ en dat wilde ik niet meer. Ik wil vrij zijn in de gesprekken die ik voer en zonder agenda van andere partijen mijn eigen koers bepalen. Daarbij heb ik in die tijd ook geleerd dat ik veel te hands-on en open ben voor een gemeenteraad zoals in Noordwijk. Dat trage proces bezorgt me kippenvel en frustratie, niet handig in een aspirant gemeenteraadslid 😉 Dus ik hoop dat ik zonder kleur het komende jaar weer leuke en goede gesprekken kan voeren met alle partijen in Noordwijk!

Vooruit dromen

Maar zelfs als onze vergunning verlengt wordt dan komt er nog steeds een moment dat de bouw vordert en wij echt weg moeten van Offem Zuid, of zoals het nu genoemd gaat worden: Buitengewoon Offem fase 2. Als je ons vraagt wat we het allerliefste zouden willen dan is dat een klein kaveltje kopen waarop we een klein permanent huisje kunnen bouwen. Niet meer op wielen en iets groter dan we nu hebben maar wel nog steeds klein. Timothy is al ideeën aan het verzamelen voor groene daken en nieuwe vormen van een toekomstig huisje! De grondprijzen rijzen de pan uit en zijn weg voor je het weet dus of dat op korte termijn gaat lukken is nog maar de vraag. Maar mocht je dit lezen en een plekje of een tip voor ons over hebben in Noordwijk: let us know!! We houden alle opties open!

Nieuw Boekhorst

Een tip die ik een tijd geleden kreeg was de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst in Voorhout. Geen Noordwijk, dat weet ik! Maar het ligt wel heeeeel dicht tegen Noordwijk aan. Zij krijgen straks ook losse kavels in het plan en overwegen ook kleine kavels beschikbaar te maken zodat er kleine huisjes geplaatst kunnen worden! Dus oproep aan alle kleine huisjes-liefhebbers in Voorhout en de rest van de regio: houd het in de gaten en laat je horen! Schrijf je voor de nieuwsbrief in via de website want in maart komt er weer een participatiebijeenkomst. Voor alles geldt: pas als er genoeg stemmen zijn gaat men het overwegen! Als je hier ook interesse in hebt mag je me altijd een berichtje sturen, misschien helpt het al om vooraf aan de gemeente en ontwikkelaars te laten weten dat dit speelt.

IJzers in het vuur

En er zijn nog andere projecten waar we mee bezig zijn, iets minder actief omdat we afhankelijk zijn van andere partijen. Waar ik niet veel over kan zeggen maar die wel nog steeds lopen. Soms zijn wij daar alleen bij betrokken en soms met een groepje. Heel spannend en als een van deze projecten door zou gaan springen we letterlijk een gat in de lucht.

Ik keek net even naar de blogs die ik dit jaar heb geschreven en dat zijn er niet veel. Maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Naast wat ik hierboven heb beschreven ben ik gestart met mijn opleiding Logopedie, is Timothy nog steeds mooie Wikkelhouses aan het plaatsen in binnen- en buitenland en proberen we rond Corona nog zoveel mogelijk mooie en leuke reisjes te maken.

We wensen iedereen een heel gezellig oud & nieuw toe, alle beste wensen voor het nieuwe jaar en blijf dromen! Want nu, ruim 5 jaar nadat wij besloten een huisje te bouwen, zonder te weten wat ons allemaal te wachten stond, zijn we nog steeds super trots en blij dat we dit avontuur zijn aangegaan!

Liefs!

Een gedachte over “Ons lijstje

Reacties zijn gesloten.