Midlife – Midsummer – Mid van alles

De helft is een goed moment om eens na te denken of je op het juiste pad zit. En we hebben op dit moment wel een paar helftjes bereikt. De helft van mijn werkende leven (Wendy), de helft van onze tijd in Offem Zuid, op de helft tussen onze vakanties in, de helft van de zomer. Ik praat jullie even bij.


De helft van mijn werkende leven


Ik heb na mijn MAVO de SPW opleiding gedaan, toen even op een kinderdagverblijf gewerkt en vervolgens het commerciële kantoorleven ingerold. Van secretaresse naar marketing communicatie en de afgelopen 10 jaar als accountmanager gewerkt. Ik kan je uren mooie en leuke verhalen vertellen! Maar de afgelopen tijd merkte ik dat dat niet meer bij me paste. Ik miste het maatschappelijke deel in mijn werk, iets voor iemand betekenen.

SPW-4 Diploma uitreiking 1999

Lang verhaal kort: Ik moest gaan nadenken over mijn volgende stap en ik start in september met een HBO Bachelor Logopedie! Super spannend want ik heb nog nooit een HBO gedaan en ik moet na 10 jaar weer voltijd de studieboeken in! Het is een duale opleiding waarbij ik 1 dag in de week praktijkles op school heb en de andere 4 dagen thuis het theorie-deel kan afwerken. De totale opleiding duurt 4 jaar dus ook qua inkomen ga ik een paar uitdagingen tegemoet.
Het vak Logopedist is een krapteberoep wat betekent dat ik niet om banen verlegen hoef te zitten straks, een fijn vooruitzicht. 1 Ding is zeker, als wij niet op deze manier zouden wonen is deze stap bijna niet mogelijk. Dus ik ben heel blij dat ik dit kan doen, mede door tiny wonen en natuurlijk door de steun van Tim! Dus de tweede helft van mijn werkende leven start straks!!


Overigens heeft Timothy deze stap ook al eens gemaakt toen wij net ons huisje hadden gebouwd en erin gingen wonen. Hij was Lichtontwerper en wilde een carrièreswitch. Hij ging aan de slag bij Wikkelhouse en ontwerpt daarnaast met zijn eigen bedrijf Studio Delirium tiny houses. Dat betekende ook voor hem toen een lager salaris maar meer voldoening in je werk. Iets wat hij toen makkelijk kon doen door onze verlaagde woonkosten. Zo’n onzekere carrière stap is natuurlijk altijd spannend dus is het fijn dat te kunnen doen als je partner op dat moment wel de zekerheid van een leuke goede baan heeft. En, niet onbelangrijk, wij hoeven alleen rekening te houden met onszelf, geen kinderen of huisdieren of andere omstandigheden.


De helft van onze tijd in Offem Zuid

We zijn vorig jaar februari naar onze huidige plek verhuisd, na een stressvolle periode van onzekerheid en een heel mooie reis. Corona brak uit dus de ruimte voor de deur was heel erg welkom. Tim bouwt Wikkelhouses dus kan niet thuiswerken, maar ik was ineens aan huis gekluisterd. Een thuiskantoor inrichten, mijn stappen per dag daalden drastisch :-), maar op het veld waar we wonen was het drukker dan ooit! Veel thuiswerkers zochten een vlucht het huis uit en kwamen vaak ook een praatje maken. Ik merkte ook dat ik mensen om me heen miste tijdens de dag toen ik niet naar collega’s, vrienden en familie mocht.
Inmiddels zijn we ingeburgerd, hebben een heel goede band met onze buren en vinden wij het heel fijn om op deze plek te settelen. De eerste grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw zijn gestart en kunnen we nog steeds geen genoeg krijgen van de hazen en andere dieren. Ik ben zelfs begonnen met een pottenmoestuin! Helaas hebben de muizen dat ook ontdekt dus die eten ook mee… Dag aardbeien!

Kleinste huisje van Noordwijk met de grootste voortuin!

De afgelopen anderhalf jaar op deze plek waren geweldig en we kijken uit naar de komende anderhalf jaar. Want we kunnen volgens de vergunning nog tot eind volgend jaar hier blijven wonen. Wie weet loopt de bouw uit en kunnen we nog iets verlengen. We krijgen vaak de vraag of er huisjes bij mogen maar dat is helaas niet mogelijk op deze plek. Ook is het niet mogelijk om hier permanent te blijven als onderdeel van de nieuwe wijk, dat zouden we wel heel graag willen!


Hoewel we natuurlijk nog wel bezig zijn met ideeën voor volgende locaties is dat nog niet heel concreet. We hebben een kleine groep actieve mensen om ons heen die dezelfde wens hebben en we worden nog steeds wekelijks benaderd door enthousiastelingen. We breiden onze initiatiefgroep niet meer uit, tenzij het mensen van binnen gemeente Noordwijk zijn.


Op de helft tussen onze vakanties in


Al jaren gaan wij de maanden december en januari op reis. Timothy kan tijdens het jaar niet makkelijk vrij nemen en in die periode rond de jaarwisselingen liggen de plaatsingen van de huisjes even stil i.v.m. het weer. En wij vinden het géén probleem om dan de kou te ontvluchten! Het afgelopen jaar was reizen een stuk uitdagender, maar het bleek niet onmogelijk. We zijn bijna 4 weken naar de Malediven geweest, wat mogelijk was door veel te testen en alles vooraf te plannen. Normaal gaan we redelijk ongepland op reis en plannen we ‘on the way’ dus dit was even wennen. Uiteindelijk een heel mooie ervaring want het was op veel plekken een stuk rustiger dan normaal. Vooral met duiken is dat een groot voordeel.
Onze derde en laatste locatie zouden we normaal gesproken na 2 dagen ontvlucht zijn maar dat kon dit keer dus niet. Niet zonder slag of stoot en een heleboel extra geld… Uiteindelijk hebben we daar dus echt weinig gedaan wat juist weer voor veel denkruimte zorgde. Iets dat ik in mijn hele midlife-werkcrisis goed kon gebruiken 🙂 Ik heb tijdens deze reis 3 boeken met vragen en testen doorgespit om mezelf, mijn krachten en mijn wensen eens goed op een rij te zetten. En ik ben teruggekomen met een idee wat uiteindelijk heeft geleid tot de studie Logopedie die ik binnenkort start!!

Wendy aan het vakantiewerk:
Testjes doen ‘wat wil ik met mijn leven?’

De komende reis zal helaas ook geen twee maanden zijn i.v.m. mijn opleiding. Maar we gaan het maximale eruit halen wat erin zit. Ik kan niet teveel praktijklessen missen maar ook dat zal weer afhankelijk zijn van de Corona-status. Stel dat de lessen weer volledig online gegeven worden vanwege een volgende golf, dan kan ik ze natuurlijk tijdens het reizen ook volgen! Maar daar gaan we even niet vanuit.


We hebben al een bestemming in gedachten: Palau! Het ligt in Oceanië en is onderdeel van de regio Micronesië, waar we al eerder zijn geweest. Het is een duikersparadijs, de grootste reden dat we erheen willen. Daarbij is het ook niet zo heel groot dus prima voor een kortere reis. Voor alsnog gaan er nog niet veel vluchten naar deze eilandengroep dus ook hier gaan we weer zo laat mogelijk plannen. Maar dit vooruitzicht is al heel erg fijn!


De helft van de zomer!


Alhoewel, zomer…. Volgens mij kunnen we de dagen dat we op het strand hebben gelegen of gegeten op 1 hand tellen!! We hebben echt wel mooie dagen gehad – je hoort me niet klagen – maar ik blijf hopen op die Indian summer 🙂 Ik heb mijn hele leven al in de buurt van de kust gewoond. Maar om echt op 10 min van de zee te wonen is zó fijn!! Laatst, rond de korte nacht van het jaar, stuurde mijn vriendin (en schoonzus) Elke een berichtje in de groepsapp:

Ok. Crazytown..
Iemand zin om aanstaande vrijdag(nacht)ochtend om 05.00/15
naar de Waterleidingtuinen te tuffen met de auto om daar de
zonsopkomst te zien tijdens een vette wandeling?


Als aankomend natuurwandelcoach nodigt ze ons vaker uit voor wandelingen of stuurt ons mooie foto’s toe. Ik moest even slikken. Maar ik en vriendin Steffie zijn op de uitnodiging ingegaan. En wat een mooie ervaring! Omdat boxer Dante meeging hebben we bij de duinen van Noordwijk afgesproken. Wat was dat heerlijk! In het eerste ochtendgloren die kant op, de zon op zien komen, zooooooveel konijntjes, een aantal herten en roofvogels, maar vooral de natuur in al kleuren van de zonsopgang 🙂


Tot de volgende!! Wil je meer weten over een specifiek onderwerp, let me know!