Locatie nr. 4 – Offem Zuid!

Als ons de laatste maanden hebt gevolgd dat weet je dat het op z’n minst ‘ongewone maanden’ waren… Een gedwongen verhuizing, enkele weken later moesten we weer weg en besloten we ons huisje stallen, toen op een ongelooflijk mooie reis gegaan en we wonen nu weer op een nieuwe plek in Noordwijk. Het mooiste plekje tot nu toe.

Het moment dat we hoorden dat we gedwongen moesten verhuizen i.v.m. werkzaamheden zijn we intensief contact met de gemeente gekomen. We regelen al ruim 2 jaar alles zelf maar in de ontstane situatie moésten we hulp krijgen uit de hoek die het probleem voor ons veroorzaakte. De verhuizing naar de Achterweg ging relatief soepel maar toen we er eenmaal stonden reed de buurman langs en veranderde alles. We moesten weer weg en met onze reis voor de deur hadden we geen tijd meer. Er was niets voor handen en wij waren het gesleep ook wel zat. We werden speelballen en gemaakte afspraken bleken niets waard. Hoewel we zelf voor het onzekere leven hebben gekozen zijn er grenzen. En dit was er een.

noordwijk klein - Verhuizen vanaf de Achterweg
Noordwijk-klein – Verhuizen naar de Achterweg

Introductie

Ik bespaar jullie de details maar we hebben alles op alles gezet om een handreiking te krijgen van de gemeente. En die kregen we in de zin van een introductie bij de ontwikkelaar van nieuwbouwwijk Offem Zuid. Dit was voldoende om met hen in contact te komen en hieruit ontstond een mooi plan met een grote slagingskans. Het was inmiddels eind november en met ons vertrek naar de Pacific in zicht hebben we besloten om ons huisje naar een stalling te brengen. Zo stonden we niemand in de weg en ons huisje was ’taken care of’.

De vergunningaanvraag

Tijdens onze reis hebben we definitief akkoord gekregen en hebben we direct de vergunningsaanvraag ingediend terwijl we in Taiwan waren. Tiny House-werk gaat altijd door 🙂 En dan begint het wachten, op vragen van de omgevingsdienst, zijn er nog aanvullingen nodig enz. Gelukkig is dit onze 3e vergunning dus weten wij precies wat we moeten inleveren en zij hebben niet veel vragen meer. We hadden de vergunning net iets te laat ingediend om ons aan de doorlooptijd van 8 weken te houden, dat was spannend maar we besloten er niet meer bij stil te staan. Wij hadden andere dingen te doen…

Noordwijk klein - Reizen in de Pacific
Noordwijk klein – Reizen in de Pacific

De gunning

De laatste 2 weken van onze reis dachten we al weer terug aan Nederland en de lopende vergunning. Er was nog wat afstemming nodig tussen de ODWH die onze vergunning behandelt en de gemeente. Maar toen wisten we wel al vrij zeker dat alles akkoord was! Pff, dat is altijd weer een opluchting. Hierdoor konden we de contacten met de ontwikkelaar weer oppakken om aan die zijde de overeenkomst op te laten stellen. Op donderdag waren wij weer terug op Nederlandse bodem – in de ochtend leek het erop alsof we de verhuizing dat weekend moesten uitstellen maar einde dag was alles toch rond met de ontwikkelaar!! Op vrijdag konden we via onze werkgevers alle materiaal regelen, zaterdag zijn we weer verhuisd, zondagavond sliepen we voor het eerst weer in ons eigen huisje. Toen waren we ’thuis’.

Noordwijk klein - Onze hut op de hei!
Noordwijk klein – Onze hut op de hei!

Offem Zuid

We wonen nu dus op Offem Zuid, wederom een tijdelijke locatie waar in de toekomst nieuwbouw gaat komen. Hoe lang we hier kunnen blijven is nog onduidelijk maar we hopen op ongeveer 1,5 jaar waarin we een samenwerking met de projectontwikkelaar aangaan om er in de tussentijd een fijne mooie plek van te maken. Het was voorheen agrarische grond en nu een plek waar men met de honden komt wandelen, waar heel veel vogels zitten (heel groot en heel klein) en de wind vrij spel heeft. We zien de N206 vanuit ons raam omdat de bomen en bosjes kaal zijn. Als straks alles weer in bloei gaat zal hij bijna niet meer zichtbaar zijn en horen we het geluid ook niet meer.

Noordwijk klein - Ons nieuwe uitzicht.
Noordwijk klein – Ons nieuwe uitzicht.

Storm Ciara en Dennis

De wind heeft vrij spel dus een week na onze verhuizing wachtten we in spanning op storm Ciara. Deze Zuiderstorm zou frontaal op de lange zijde van ons huisje waaien. Hoewel we weten dat we stevig zijn en verankerd aan de stelconplaten onder ons huisje, is zo’n eerste storm op een nieuw plekje altijd weer even spannend. Voor de zekerheid hebben we de piano verplaatst naar de andere kant van het huisje als tegenwicht. Uiteindelijk hebben we alleen wat lekkage gehad in de kozijnen en we voelden soms de trillingen bij de zwaarste windvlagen maar we hebben heerlijk geslapen die nacht! Op dit moment waait storm Dennis over ons heen maar we zitten er lekker relaxt bij 🙂

Noordwijk klein - we staan goed geankerd.
Noordwijk klein – we staan goed geankerd.

De toekomst

Ik hoor je al denken: weer een tijdelijke plek… Maar ondertussen zijn we ook nog bezig met een plek waar we echt langere tijd kunnen blijven staan, aansluitend op onze tijd op Offem Zuid. We staan ook nog steeds in contact met de Noordwijkse Woningstichting voor aansluiting bij hun project. Maar ook zij lopen met hun kant-en-klare project waarbij binnen een half jaar 100 tijdelijke woningen beschikbaar zijn (!) steeds tegen de gemeente aan. Ondanks het nijpende tekort aan woningen. En we hebben nu ook besloten voorzichtig babystapjes te ondernemen naar omliggende gemeenten.

2 gedachten over “Locatie nr. 4 – Offem Zuid!

Reacties zijn gesloten.