Home is… waar je bureaustoel staat :-)

Want die staat nu niet op kantoor maar in onze tiny! Door Corona is alles anders, buiten én binnen. Maar sommige dingen veranderen nooit. Ooit gaat het weer regenen en ooit moet je weer op de barricades voor waar je in gelooft.

De laatste blog was op 16 feb, “toen alles nog gewoon was”. Ik werkte nog op kantoor in Den Haag, ging veel naar de sportschool, het regende veel… En we zagen regelmatig het nieuws over Corona. Tijdens onze reis in december en januari lazen we er al over en toen we via Sydney en Abu Dhabi terugreisden beschermden veel mensen zich al met mondkapjes. Niet wetende dat de wereld een maand later op slot zat. En nu nog steeds, al lijkt het alsof het heeeeel rustig aan al wat gaat versoepelen.

Het leven tijdens Corona

Ik moet eerlijk zeggen dat wij het allebei niet erg vinden. Ik (Wendy) werk thuis en op deze plek is dat absoluut geen straf! Ons groene uitzicht, natuurlijk ook het mooie weer van de afgelopen tijd en de goede maatregelen die Image Building voor me heeft genomen om relaxed thuis te werken helpen daar erg bij. Onze stoelen bleken niet geschikt om de hele dag op te werken dus staat mijn bureaustoel nu permanent thuis aan tafel 🙂 En nee, het voelt echt niet klein, maar wel heel erg fijn.

Tiny werkplek
Tiny werkplek

Wel 1 nadeel: op werk moest ik naar beneden lopen voor koffie, eten en de wc… Mijn stappen zijn nu tot een minimum geslonken want letterlijk alles in binnen handbereik! Maar doordat ik geen reistijd heb ga ik vaak in de ochtend een flink stuk wandelen en luisteren naar podcasts over reizen.

Wandelingen in Noordwijk
Wandelingen in Noordwijk

Tim kan niet thuis werken, hij moet voor zijn werk naar Amsterdam want een Wikkelhouse voor de deur bouwen is geen optie 🙂 Hij kan nu wel lekker doorrijden zonder files.

Sporten

Dat doen we nu ook thuis! Gelukkig plaatst onze sportschool heel veel lessen online en sport ik nu met 3 vriendinnen via Houseparty. Allemaal thuis met de laptop/camera aan en eigen samengesteld schema werken we 3 kwartier aan spieren en cardio, lekker muziekje erbij en je ziet en spreekt elkaar 3x in de week! Aanrader! En ik ben begonnen met lange wandelingen, beetje hardlopen… En alles op de fiets. De auto staat een beetje weg te stoffen 🙂

Tiny gym
Tiny gym

Wespen, Kruidnagel en Lavendel

Doordat ik veel thuis ben valt er ook veel meer op wat er om je huis heen gebeurt. Zo hoorde ik steeds een soort geschraap. Alsof er buiten iemand over het hout krabbelde. Bleken wespen te zijn die steeds een klein laagje hout ‘opeten’ en daarvan hun nieuwe huis bouwen. Ik heb helemaal voor natuur en zo maar blijf van mijn huis af! Genoeg bomen in het bos achter ons. Dus ik ben op zoek gegaan naar biologische en natuurlijke oplossingen hiervoor. Via de Facebookpagina van Tiny House Nederland kwam ik op een paar goeie tips en heb ik uiteindelijk gekozen voor etherische oliën Kruidnagel en Lavendel. Een oplossing van warm water en van iedere olie 30 druppels, dat in een drukspuit en ons hele huisje ermee besproeid. Je bent er even een paar uurtjes zoet mee maar tot op heden werkt het! Enkele wespen proberen het nog dus ik wil het wel nog een keer herhalen maar her resultaat werkt!

Wespen en verjagers
Wespen en verjagers

Buy local

Wat ik wel met bijna alles probeer te doen is dingen lokaal kopen of bestellen. Het restaurant bij de tennisbaan bezorgd súper lekkere maaltijden, boeken haal ik (nog steeds) bij de boekenwinkel en ons nieuwe matras heb ik ook in het dorp gekocht. Dat ga ik er wel in houden al moet je soms wat harder zoeken. We moeten elkaar helpen!

Blij met regen!

En dan het weer: de lente begint met heel veel regen dus de watertank zat vol! Maar toch was redelijk snel de watertank weer op heel laag peil en bleek de slang lek. Iedere keer als we binnen water pakten spoot het er buiten uit. Echt heel vervelend want zonder sportschool en geen bezoek aan familie werd douchen en afwassen bijna onmogelijk. Daar kunnen dagelijks 2 jerrycans niet tegenop. Gelukkig bood onze buurvrouw aan dat we bij haar water mochten pakken, een life saver! Dus we hebben de tuinslangen uitgerond en dat heeft ons de warme droge tijd doorgeholpen. Gelukkig is het nu weer aan het regenen en vult de watertank zich weer.

Waterhuishouding
De waterhuishouding van Noordwijk klein. Het regenwater van het voorste deel van het dak gaat rechtstreeks in de grote zwarte watertank. Het water van het achterste (kleinere) deel van het dak gaat in de oranje emmers.

Ons offensief richting de gemeente weer opstarten!

Voor onze reis moesten we 2x verhuizen en steeds op zoek naar nieuwe plekjes, toen 2 maanden op een van onze mooiste reizen geweest, toen weer verhuizen naar onze huidige plek, toen kwam Corona. Dat zorgde ervoor dat we even wilde genieten van ons plekje hier en even niet bezig zijn met ambtelijke onmogelijkheden en speuren naar kansen om ons huisje in Noordwijk te houden. We hebben er een paar maanden HELEMAAL NIKS aan gedaan! Heerlijk, even loslaten! Maar toen verscheen deze week de concept woonvisie van de gemeente Noordwijk waarin Tiny houses genoemd staan maar ook gelijk weer onmogelijk gemaakt wordt. Dat gevoel van een kind dat een ijsje krijgt en het bolletje valt er gelijk vanaf…

Dus ik ben weer gaan lezen: de website van de gemeente uitpluizen, collegebesluiten, raadsverslagen, ingekomen stukken. En bellen met een aantal mensen om bij te praten en ideeën te bespreken. Je zit er gelijk weer in. Dus we zijn weer wat plannen aan het maken want hoewel deze plek HEERLIJK is weten we dat hier uiteindelijk ook huizen gebouwd gaan worden. Het zou zo mooi zijn dat we vóór die tijd een plek kunnen regelen waar we met meerdere huisjes een community kunnen vormen. Een plek waar iedereen langs kan komen, waar we vertellen en inspireren over onze manier van wonen en leven.

Ik sprak deze week een dame: ze had keuze uit 2 huizen en heeft uiteindelijk gekozen voor de kleinste omdat ze juist wat minimalistischer wil leven. Heel cool om dat te horen, want die levensstijl wint echt terrein!

Ik heb geen inspiratie voor en mooi einde. Ik ga de Woonvisie maar eens helemaal doorlezen. DOEI!

Concept Woonvisie
Concept Woonvisie

Een gedachte over “Home is… waar je bureaustoel staat :-)

Reacties zijn gesloten.