De lente én de bouw zijn in aantocht!

De meeste kou hebben we nu wel gehad hoop ik. Wat heeft dat lang geduurd! Maar de volgende hoofdstukken dienen zich alweer aan. Het begin van de lente, het begin van de eerste bouwactiviteiten en hopelijk ook het begin van openen van het openbare leven!!
Never a dull moment hier.

Het begin van de lente! Het is alweer vroeger licht, dus de vogels beginnen eerder met fluiten, de hazen laten zich weer zien, het groen voor de deur gaat weer groeien. Het wordt weer lente en daarna zomer!

De bouw op ‘ons’ veld

Zoals de trouwe volgers weten wonen we nu op een veld waar straks een nieuwe woonwijk gaat verrijzen. Eind vorig jaar hebben 3 tractoren als voorbereiding ons hele veld opgeploegd en de bosjes weggehaald. Door alle geluiden en het gebrek aan schuilplaatsen op het veld dachten we dat de hazen zich verplaatst hadden naar een andere plek want we zagen ze niet meer lopen, rond ons huis of ergens anders op het veld. Maar gelukkig blijken ze een stuk verderop te zitten, in de toekomstige ecologische zone van de nieuwe wijk. Waarschijnlijk hadden ze zich na al dat kabaal verschanst in hun nieuwe legers, klaar voor de winter.

Mooie video van Tim,
heel vroeg in de ochtend…

Twee weken geleden kwamen de graafmachines om op delen van het veld voorbelasting aan te brengen. Nu zien we dus echt de eerste contouren van de nieuwe straten ontstaan. Ook gaat binnenkort de communicatie rond de bouw opgestart worden. We worden goed op de hoogte gehouden en hebben goed contact met de ontwikkelaar van het gebied. Gelukkig mogen wij nog tot anderhalf jaar op onze plek blijven. We krijgen vaak de vraag of we niet kunnen regelen dat we kunnen blijven in de nieuwe wijk of de ecologische zone. Dat zouden we heel graag willen, het is een fijne plek en we hebben ook heel fijne buren aan de woonbootbewoners waar we naast wonen! Maar dat is helaas niet mogelijk. De grond waar niet op gebouwd wordt zal straks gemeente-eigendom zijn en die willen geen grond voor tiny houses beschikbaar stellen. Maar zeg nou zelf, wat past er nou beter in een ecologische zone dan een zelfvoorzienend huisje 😉

Voorlopig ontwerp nieuwbouw
Voorlopig ontwerp nieuwbouw

Het groen

Het veld werd eind vorig jaar omgeploegd en heeft er dus lang kaal bijgelegen. Ook wordt het erg duidelijk hoeveel troep er in de grond zit. Worteldoek, grote stukken plastic, meters aan gaas, stenen… Alles kwam naar boven, erfenis van de kleine volkstuintjes die hier vroeger waren. Aangezien we wel eens opmerkingen kregen of we ons wc-papier over het veld uitstrooien heb ik het meeste vuil worteldoek e.d. een beetje opgeruimd. Het zag er zo slordig en onnatuurlijk uit… Dat werden 5 loodzware vuilniszakken vol maar het ziet er (voor het oog) weer netjes uit!

Opruimactie, eerst stapeltjes maken, daarna vuilniszakken vullen
Opruimactie: eerst stapeltjes maken, daarna vuilniszakken vullen

En omdat hier ook belangrijke archeologisch opgravingen zijn gedaan is het ook een komen en gaan van mensen met detectoren. Ook wel de putjesscheppers 😉 Op zoek naar muntjes van way way back!

Nu de lente alles weer opwarmt zie je dat gelukkig het gras weer gaat groeien. Het uitzicht wordt er een stuk gezelliger van. Vanmiddag ben ik naar het achterste deel van het veld gelopen. Daar staat een heel grote Sering waarvan de bloemen heerlijk ruiken! Ik heb echt geen groene vingers (dit jaar voor het eerst een paar moestuinmaatjes van de AH in huis gezet!) maar ik heb een paar stekken uitgegraven en thuis in een grote pot gezet. Ik wil proberen dat stukje groen van hier te bewaren en mee te nemen naar eventuele volgende plekken. Dat ga ik ook proberen met een braam, die groeien naast ons huisje.

Bizarre weersveranderingen

1 ding is zeker: ik heb op mijn verjaardag nog NOOIT een BBQ gehad!! Maar dit jaar was de eerste keer! De week voor mijn verjaardag in februari waren we nog aan het schaatsen en liepen we door de sneeuw. Maar een week later was het bijna 30 graden warmer, de eerste zonnige dag! Iedereen wilde naar buiten en de stranden liepen vol. Wij wilden ook met een paar vrienden ergens buiten afspreken. Maar mijn vrienden hadden iets anders in gedachten: een surprise BBQ bij ons thuis! Voor alles was gezorgd: een natje, een droogje en versieringen. Het was een klein cluppie maar de politie kwam toch even polshoogte nemen 🙂 Maar die waren het ermee eens dat we hier makkelijker afstand konden houden dan op de overvolle boulevard. Dan is die grote buitenruimte wel heel lekker!

Surprise BBQ

Media

We zijn dit jaar ook al een paar keer gevraagd voor interviews of andere manieren om kennis te delen, ben je ons al tegen gekomen?

Een leuk artikel in het AD (PS. vergeet ook zeker niet de comments eronder te lezen, erg vermakelijk. Tenminste, dat vindt deze zigeuner/yup die in een houten ton en niet zelfvoorzienend woont 😉

Een blog van Vakantaseren, na hun bezoek aan ons! Binnenkort ga ik ook een gastblog voor hen schrijven over traveling tiny, 2 maanden op reis met een kleine rugzak. Wat gaat er allemaal mee?

Ik ben te gast geweest in de podcast van Marjolein en Natasja! (Luister hier of via Spotify) Het onderwerp was “Meest gestelde vragen” en zij vroegen mij of ik nog aanvulling wist…

2 gedachten over “De lente én de bouw zijn in aantocht!

Reacties zijn gesloten.