Deel II – Jaaroverzicht

En hierbij volgt het tweede deel van 2017 in een beetje woord en beeld!

Juli 2017

In juli is ons huisje, op een mooie zomerdag, voor het eerst écht naar buiten geweest! Achter een auto gekoppeld en de weg op gegaan. Ok, het was een kort tripje naar de milieustraat, verderop op het landweggetje, maar voor ons een hele stap! Het tweede behang was wel een succes, de gevel zat er bijna helemaal op en we waren al ver met de afwerking binnen. Toen liepen ook al verregaande gesprekken met de gemeente en Noordwijkse Woningstichting.


Augustus 2017 

Deze maand stond in het teken van de laatste stap aan de buitenkant: Het dak, de dakrand en de dakramen afmaken. Toch een soort kroontje. De dakdekking ging voorspoediger dan gedacht. Daarentegen was het voor Tim een grote uitdaging om de kanaalplaten goed en mooi te plaatsen. Ook hier bleek wel weer dat niets standaard is bij het bouwen van een Tiny House. De geijkte manier van monteren was niet van toepassing en veel minutieus gezaag en binnensmonds gevloek was het gevolg.


September 2017

Er is een boek uitgegeven over Tiny Houses in Nederland en we zijn gevraagd of we hier ook in willen staan. Natuurlijk! Maar dat gaf als gelijk een deadline i.v.m. de fotoshoot. We wilden buiten staan! Hij heeft in zijn eerste week ook gelijk de eerste storm meegemaakt… Vanaf dat moment is hij ook niet meer naar binnen gegaan waardoor de zonnenpanelen ook gemonteerd konden worden. Ook zijn we deze maand naar buiten getreden over onze ‘samenwerking’ met de Noordwijkse Woningstichting!


Oktober 2017

Op uitnodiging van de Noordwijkse Woningstichting hebben we onze eerste open dag kunnen organiseren tijdens de Dag van het Huren in Noordwijk. Ook gelijk de eerste echte verplaatsing over de ‘echte’weg. Hele leuke reacties en ondanks het slechte weer heel veel bezoekers binnen gehad! En de shitlist afgewerkt. Al die hele kleine klusjes voordat we, na een jaar klussen, eindelijk weer eens op vakantie zijn gegaan! We hadden inmiddels ook de vergunningsaanvraag ingediend; spannende tijden!


November 2017

India!!! Dat was even nodig, 3 weken er tussenuit. Tiny backpacken in India, allebei slechts een daypack á 4 kg. Geen plan, we gaan gewoon en willen vooral relaxen, niks moet en alles kan.

Maar na vakantie werd alles ineens serious business. De vergunning is tijdens onze vakantie goedgekeurd en binnengekomen dus daar was het moment waar we zo lang mee bezig zijn geweest. Naast het bouwen hebben we maandelijks – zo niet wekelijks – gesprekken gevoerd, gelobbyed, gepresenteerd, genetwerkt, locaties gescout, overlegd met onze initiatiefgroep en aanwezig geweest op social media enz enz. Het is geen een-tweetje maar met hulp van alle kanten zijn we in november eindelijk verhuisd naar een legaal plekje in Noordwijk!!!

 


December 2017

Het wonen kon beginnen al hebben we, zoals alle huisjes ook wel wat kinderziektes moeten wegwerken. Het waterzuiveringssysteem moest aangesloten worden, er zijn nog heel wat kleine klusjes gedaan, we hebben een lekkage ontdekt (klein maar moet opgelost worden), de geiser is er al eens mee opgehouden… Maar al met al wonen we op een hele fijne plek, krijgen we veel leuke reacties en zeer regelmatig onverwacht bezoek van geïnteresseerden. We wonen toch een beetje in een etalage maar dat is juist wel leuk. Er komen veel leuke gesprekken uit voort. En met oud en nieuw hebben we spontaan een kleine afterparty in de Tiny house gehouden! Past prima!

Het nieuwe jaar brengt ons buren, Van Wijnen gaat een mooi project bouwen voor de Noordwijkse Woningstichting. Zij staan aan de blinde kant van ons huisje dus ondanks dat we heel dicht bij elkaar staan, zien we elkaar niet vanaf binnen.

En onze community gaat groeien en Timothy gaat een tweede huisje ontwerpen! Onze partners in crime Marijke en Arjan gaan binnenkort ook starten met bouwen en samen met Timothy wordt het ontwerp nu uitgewerkt. We zijn daarom ook op bezoek geweest bij Ecodorp Bergen, mooi initiatief!

2018, bring it on!!

 

22 gedachten over “Deel II – Jaaroverzicht

Geef een reactie