Deel I – Jaaroverzicht

28-12-2017 – Het einde van het jaar nadert, tijd voor een overzichtje! Want man, man wat een mooi jaar is het geweest! En wat is het leuk om door alle foto’s heen te scrollen. Dit willen we graag met jullie delen dus hierbij het jaar 2017 in beeld!

Tot december 2016


Januari 2017

Weย hadden toen al de binnenkant van de muren binnen staan! Toen waren we pas 2 maanden bezig en kregen we hulp van de profs bij het plaatsen van de elektriciteit en leidingen voor gas/water. En… het was heel koud in de schuur.. Die oorbeschermers waren niet alleen tegen hard geluid ๐Ÿ˜‰ Gelukkig konden we regelmatig pauze met koffie nemen als er bezoek langskwam!


Februari 2017

Wij werkten van binnen naar buiten dus deze maand zijn we verder gegaan met het aftimmeren van de binnenkant. Ook hebben we 2 belangrijke toevoegingen aan het ontwerp ingebouwd; de luikjes in de vloer naar extra bergruimte en de 6 kleine dakramen. Tijdens de bouw hebben we veel aanmeldingen van mensen gekregen dus hebben we tussendoor een mini-open dag voor deze enthousiastelingen gehouden. Ze pasten er allemaal in!


Maart 2017

Hier konden we al beginnen met het isoleren van de wanden en het plafond. En ook binnen ging het verder, we hebben zelfs toen al een deel van het interieur afgewerkt. Voordat we startten met de bouw hebben we een mooie sponsordeal gekregen van Zonneplan, we hebben van hen 6 zonnepanelen gekregen, die in maart binnenkwamen.


April 2017

Gelukkig werd het al iets warmer en kon de roldeur regelmatig open. In deze maand was de grote verandering wel de kozijnen. Met hulp van veel vrienden zijn ze allemaal geplaatst. Ook hebben we toen de 2e laag isolatie aangebracht (nodig i.v.m. ons staalframe) en was het dak klaar voor de EPDM-laag. En… ons lang-verwachte behang is geplaatst… Wat een tegenvaller :# Het heeft er denk ik 2 weken op gezeten ๐Ÿ™‚


Mei 2017

Ik weet niet wat er in mei was maar daar hebben we niet veel foto’s van. Het huisje heeft toen wel voor het eerst buiten gestaan, met wat hulp van voorbijgangers omdat we hem niet over het drempeltje geduwd kregen ๐Ÿ™‚ En de slaapkamer hebben we afgemaakt, incl. olielampje dat naar elektrisch lampje is omgebouwd door Tim! De isolatie was klaar en de buitengevel kon geplaatst worden!


Juni 2017

Ergens in 2016 en misschien ook wel in 2017 hadden we nog het idee dat we misschien in juni klaar zouden zijn ๐Ÿ™‚ Maar we waren al een heel end. De gevel hebben we van onder naar boven geplaatst en aan de binnenkant is de kurkvloer geplaatst en gelakt. Hij glimt nu niet meer zoals op de foto hoor! Ook zijn de regenpijpen inpandig gemaakt zodat ze mooi wegvallen aan de schuine kant van het huisje.

 

Klik hier voor het tweede deel van dit Jaaroverzicht!

 

17.501 gedachten over “Deel I – Jaaroverzicht