We wonen nu echt tiny!

30-11-2017 – Yep, het is zover. Ruim 1,5 jaar geleden hebben we de eerste vraag gesteld bij de gemeente (zie foto van toen) en nu staan we er. Onze wens was toen en is nu uitgekomen om legaal, met ons zelfgebouwde Tiny house, op een plek in Noordwijk, zelfvoorzienend te wonen. We starten in de meest uitdagende tijd van het jaar waarin het vroeg donker is (en je dus veel stroom voor verlichting gebruikt), het veel regent (weinig zon schijnt om energie op te wekken), en veel verwarming nodig is. Waar we geen probleem mee hebben is het vullen van de regenwatertank. Elk voordeel heb z’n nadeel 🙂


De eerste week verliep heel goed! Op zaterdagochtend zijn we heel vroeg verhuisd van onze bouwplek naar onze eerste woonplek. Die eerste dag draaide het om het stabiel plaatsen van de het huisje, aansluiten van de verwarming en inrichten. Zondag heeft Tim alle grote systemen aangesloten zoals de watertank en de wateropvang en -afvoer. De blaren staan nog op zijn handen van het ingraven van de watertank… Maar, het werkt allemaal! En het voelt heel fijn.

We hebben inmiddels ook al een keer onze batterijen moeten opladen met een gehuurd aggregaat omdat ze echt helemaal leeg waren. Gezellig hoor, met kaarsjes in huis maar het is minder fijn dat de koelkast en toiletventilator niet meer werken. Die 2 zijn toch wel heel belangrijk. Dus we zullen soms een beroep moeten doen op een aggregaat waarbij we het geluid zullen dempen.

We staan nu op het Rederijkersplein en hier komen geen andere huisjes bij. De nieuwe plek waar we een community gaan opbouwen zal in samenwerking met de NWS en Gemeente Noordwijk bepaald worden. De plannen zijn in een pril stadium maar de sterke wil is er om dit te realiseren. Dit wordt een project in combinatie met tiny appartments die de NWS gaat plaatsen voor het project verplaatsbaar en duurzaam wonen. Tiny houses worden daar een onderdeel van.

Een wens die we nog moeten vervullen, maar die wel al in het verschiet ligt, is om in een community met een aantal Tiny houses te wonen. Te beginnen met de leden van onze initiatiefgroep met wie we vele gesprekken hebben gevoerd en waarmee inmiddels een vriendschap opgebouwd is. Karl woont al Tiny in Leiden en we hopen dat hij er ooit bij komt op de nieuwe plek in Noordwijk. Hij is wel ons voorbeeld wat betreft duurzaamheid en anti-plastic leven. (Kijk bijvoorbeeld naar het werk dat hij met collega’s doet voor By the ocean we unite) Marijke en Arjan zijn steeds een beetje verder gekomen met hun tekeningen en plannen, maar met 2 kinderen moet dat iets meer uitgestippeld worden om dat goed te laten verlopen. We kunnen niet wachten tot zij ook starten met bouwen!

Buurtbewoners; let op! Binnenkort gooien we de deuren speciaal voor jullie open, kom even kijken! Dit wordt bekend gemaakt in de bewonersbrief van de NWS.

Niet veel later proberen we een open dag voor iedereen te houden.

 

Tot die tijd genieten wij van ons uitzicht over het oude geitenweitje.

349 gedachten over “We wonen nu echt tiny!

Geef een reactie