Pfff, dag 2019!

In de vorige blog vertelden we over onze spoed-verhuizing en eindigden we met de boodschap dat de locatie Achterweg geen lang leven beschoren was. De grond bleek niet meer van de gemeente te zijn! De weken tot nu waren hectisch, emotioneel en druk. Maar er is toch ook weer een stap vooruit gezet. Deze week vertrekken we op reis voor 2 maanden maar zullen we niet stil zitten!

De vorige verhuizing bleek een vervelende situatie met zich mee te brengen: de grond bleek niet meer van de gemeente te zijn – de nieuwe eigenaar had zijn redenen om ons niet daar te laten wonen – we werden hiervan door de gemeente op de hoogte gesteld incl. boodschap dat we onrechtmatig verhuisd zijn! En dat laatste raakte ons heel hard……. Het enige dat wij steeds voor ogen hebben is openheid, verantwoording en passie voor ons doel. En dat werd allemaal onderuit gehaald.

We worden heel goed in verhuizen!

Een emotionele brief

Je kunt met ons echt veel kanten op maar met dit konden we niet accepteren en dus hebben we besloten dit te delen met iedereen in de hoop dat we iets los konden maken. Onze brief is naar B&W, de gemeenteraad, alle betrokken ambtenaren en de pers gestuurd. En hierop werden we uitgenodigd door de betreffende wethouder voor een gesprek op het gemeentehuis. Hierbij zat ook onze vaste contactpersoon en gelukkig konden zij bevestigen dat we níet onrechtmatig verhuisd zijn maar dat de miscommunicatie binnen de gemeente lag. Toen dat eenmaal uitgesproken was zijn we gaan kijken naar de toekomst en daar zijn stappen uit voort gekomen die we van beide kanten kunnen nemen.

Huisje op stalling

Dit gesprek neemt niet weg dat we nog steeds weg moeten van de plek waar we ons nu bevinden. Wij vertrekken binnenkort op reis voor 2 maanden en om een nieuwe locatie te vinden waar we ook een vergunning voor hebben is onmogelijk. We hebben daarom besloten om ons huisje tijdens onze reis naar een stalling te brengen. Even rust en geen zorgen, niemand hoeft af en toe te checken of het goed gaat en we kunnen tijdens onze vakantie de vergunning voor de volgende locatie in orde maken! Want we hebben inmiddels ook gesprekken lopen met een zakelijke partij die een plekje voor ons wel zien zitten. Het is nog niet zeker en om die reden houden we het nog even voor ons. Maar de plannen maken ons heel erg enthousiast!

Vakantie!!

Maar nu dus even niks. We gaan een heel mooie reis maken naar de Pacific, we zoeken de warmte op en gaan eilandhoppen in Micronesië en Melanesië. Weinig mensen kennen dit, het ligt rechts naast de Filipijnen en boven Australië. De eilandjes zijn zo klein dat ze op Google Maps nauwelijks zichtbaar zijn. Duiken, surfen, snorkelen, natuur, historie (veel uit WWII!). Mag ik gelijk even de angel eruit halen: ja, we vliegen in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Niet heel duurzaam, nee. Maar dit is een andere passie en we gaan graag naar plekken die veel minder toeristisch zijn. Ook gaan we naar een (ei)land waarvan men zegt dat de inwoners waarschijnlijk de eerste echte klimaatvluchtelingen zijn, Kiribati. Hun land verdrinkt namelijk in de zee en de oud-president maakte zich hard door hun verhaal te vertellen en ondertussen te zoeken naar een andere plek waar hij zijn inwoners veilig kan laten wonen. En dat raakt ons dan weer een beetje. Met eigen ogen zien waarom het belangrijk is dat we rekening houden met het milieu

Kiribati verdrinkt

Dus tot in 2020. En wil je weten hoe we het hebben? We houden jullie een beetje op de hoogte van onze reis.
Liefs Timothy & Wendy