We zijn stil, maar zitten niet stil!

Want de laatste blog dateert uit juni, over het houden van een Open dag. Maar 2 dagen geleden hadden we er weer eentje. Nog steeds heel leuk om te doen maar, hoe zullen we het zeggen: ‘Anders dan anders’. En ondertussen hebben we idee├źn en plannen. Want hoewel we nu nog steeds op een super fijn plekje staan moeten we vooruit kijken.

Open dag oktober

Afgelopen zondag 4 oktober hebben we weer een Open dag gehouden. We hebben het idee dat dit misschien de laatste van het jaar kan zijn aangezien het steeds guurder en natter wordt. Doordat de Corona maatregelen weer wat scherper werden hebben we heel even gedacht of we dit wel konden maken. Maar door vooraf goed te informeren en tijdens de dag alles in goede banen te leiden (strenger dan normaal) is het goed gegaan! Netjes een ingang en uitgang, veel vragen buiten ‘klassikaal’ beantwoorden en kleine groepjes/huishoudens binnen. Dat de politie nog even een drive-by deed op ons doodlopende weggetje was verrassend maar blijkbaar zagen zij geen reden om polshoogte te komen nemen ‘:-)

Ons droomplekje nog iets verlengd

We staan nu op het gebied Offem Zuid, in overleg met de projectontwikkelaar van het project. En binnenkort gaan enkele voorbereidende werkzaamheden starten voor de bouw, die steeds een stukje dichterbij kruipt. Ons eerste contract liep af maar is zonder problemen verlengd tot wederopzegging. Super fijn want we voelen ons hier enorm thuis, hebben goed contact met de buren, zwaaien dagelijks naar de vele hondenbezitters die hier wandelen en vinden het nog steeds heerlijk om naar alle dieren te kijken! Ok, de wespen eten van onze gevelbekleding en de specht en koolmeesjes proberen er gaatjes in te maken, maar libelles komen dagelijks even op de trap rusten en zo cool dat de hazen zich onder ons huis hebben genesteld!!
We moeten alleen nog van de gemeente terughoren of zij ook akkoord zijn zodat we onze vergunning kunnen verlengen.

Nieuw plan ingediend

En…, omdat we verwachten dat dit plekje niet voor een paar jaar is, hebben we een nieuw initiatief ingediend bij de gemeente. We zijn namelijk in contact met een grondeigenaar die graag wil meewerken aan een community voor Tiny Houses in Noordwijk. Niet alleen om ons een plekje te geven maar omdat hij er meer in ziet. Een mooi sociaal project dat een plek verdiend in Noordwijk. Dit plan hebben we ruim 3 weken geleden gepresenteerd aan de nieuwe wethouder van Ruimtelijke ordening, Theo Alkemade en we zijn nu in afwachting van een eerste reactie! Die zou hij na 3 weken geven, hij houdt het spannend!

Bijna jarig!

Volgende maand wonen we al 3 jaar in ons huisje, wat gaat de tijd su-per snel!! En nog steeds geen spijt, en geen haar op ons hoofd die denkt aan een ander huis. Het past ons nog steeds als een maatpak, we stoten (bijna) nooit meer onze rug als we uit bed komen, we hebben nog steeds ruimte over in de kelder en de schuur, hebben dit jaar maar 1x onze watertank via de buurvrouw hoeven bij te vullen – omdat er een gat in de waterslang bleek te zitten – maar wonen wel nog steeds alleen.

Soms loopt het noodgedwongen anders…

We zijn dit plan gestart met vrienden Marijke en Arjan. Samen met Tim hebben ze een super mooi huisje ontworpen, laten bouwen en wonen er met veel plezier in. Helaas niet bij ons in Noordwijk, maar in Den Hoorn. Wat voor woonplezier zorgde maar ook voor heimwee. Zo sterk dat ze besloten hebben om naar Noordwijk terug te keren in een ‘normaal’ huis – met pijn in hun hart. De tiny is verkocht en blijft in Den Hoorn. Vanuit Noordwijk, samen met ons, blijven we werken aan een plek waar we alsnog voor ons allemaal een droom kunnen waarmaken. Wel heel cool dat wij tijdens hun vakantie een paar dagen van hun huisje mochten genieten!

En we kijken heel erg uit naar een nieuw Tiny House boek dat binnenkort uitkomt, de foto’s zagen er in de preview weer fantastisch uit!!

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer updates!

Greetings!
Wendy & Timothy