Allemaal dankzij de zon!

11-08-2018 – In mijn vorige blog schreef ik over de droogte en de water-uitdaging. Aan stroom hebben we op dit moment juist géén gebrek! De batterijen komen geen moment onder de 70% en zelfs daar moeten we ons best voor doen! Het is dus heen fijn dat we nu gewoon alles kunnen gebruiken en als je iets lang aan laat staan maakt het ook niks uit. Maar wat hebben we eigenlijk allemaal in huis? Ik ben de stopcontacten eens langs gegaan.

Er zijn een paar zeer voor de hand liggende apparaten:

  • De koelkast – zo zuinig mogelijk uitgekozen en zonder vriesvak. Dat laatste missen we gelukkig niet, want dat was wel een dingetje toen we het gingen uitzoeken.
  • Het composttoilet – hierin zit een ventilator die je niet uit wilt zetten 🙂 Maar die verbruikt dus ook heel weinig. Als je hem in de winter wel uitzet, doe dan even de deksel over de emmer, dan komen de geuren het huis niet in.
  • De magnetron – een enorme energieslurper en die gebruiken we dus alleen in de zomermaanden of als het kan. Maar ook die hebben we uitgezocht op energieverbruik.
  • Koffieapparaat – die moet er gewoon in, toch Tim? 🙂 En voor die 2x dat ik eens koffie drink hebben we ook een melkopschuimer.
  • Elektrische tandenborstel – blijft toch de beste manier van poetsen!

En dan een paar apparaten met iets meer toelichting:

  • Stofzuiger- Dat is zo’n sta-in-de-weg dus hebben wij een variant gevonden die zuinig is maar ook makkelijk in gebruik en op te bergen! Het is een kruimeldief die je ook in een stang kunt zetten waardoor je een volwaardige stofzuiger hebt. Super makkelijk in gebruik en je hebt geen apparaat dat je achter je aan moet trekken! Dat kan bij ons ook bijna niet met alle hoogte-verschillen..
  • Strijkijzer – tja, voor die paar kledingstukken dus wel heel erg handig om te hebben. Maar daar moet je dan weer een plank bij hebben… Tot ik op internet het stoomapparaat tegenkwam. Wat een heerlijke uitvinding! Paar seconden opwarmen, je strijkt hem langs de kleding en de kreukels zijn eruit! En hij neemt ook erg weinig ruimte in beslag.
  • Tv met soundbar en subwoofer – Ja, ook zo’n dingetje die er toch in moest komen. We hebben geen kabelaansluiting maar we streamen of downloaden wat we willen zien. Het is een breedbeeld tv die we in de slaapkamer hebben gehangen met de soundbar erboven en de subwoofer staat in de trap-kast. We kunnen het hoofdeind van het bed omhoog zetten, lekker met de beentjes omhoog  kijken wat je wil! Ook perfect voor de lazy sundays!! In de winter, als we echt te weinig energie hebben kijken we soms op de laptop want dan trekt de tv wel veel stroom.
  • Draadloze speaker – Deze speaker staat ergens waar we niet makkelijk bij kunnen maar we kunnen via Bluetooth onze mobiel verbinden met de speaker en daar de muziek op afspelen! Super makkelijk, hij kan ook lekker hard en heeft een goede sound.

Volgens mij mis ik zo niets. Als jij nog wat mist, vraag me of we het hebben of hoe we het zonder doen!

7.950 gedachten over “Allemaal dankzij de zon!