Lees het belangrijkste op het laatst!

15-11-2018 – Vandaag is mijn vrije dag en kijk ik gewoon op de dag zelf waar ik zin in heb. Maar deze dag is iets anders want ik moet nog aardig wat doen. En prioriteren is niet mijn sterkste kant. Het heeft niet allemaal met Tiny house te maken maar sommige dingen zijn daar wel door ‘veroorzaakt’!

Bijvoorbeeld: Vanaf het moment dat wij Tiny Housing serieus oppakten kwam direct de gemeente in beeld. Want je hebt hen keihard nodig als je klein wilt wonen in een dorp. Eerst veel vragen, daardoor heel veel leren, luisteren, uitproberen, lobbyen en uiteindelijk vergunning aanvragen en afspraken maken. Het is ons in anderhalf jaar gelukt en we wonen nu heel erg fijn op een mooie plek. Daardoor leerde ik veel mensen kennen en ben ik een paar weken terug gevraagd of ik iets dichter op de politiek wilde zitten. Ik ben lid geworden van een politieke partij, de partij van de wethouder Wonen. Op 21 november zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Noordwijk en ik voer campagne voor Lijst Salman Noordwijk én voor Tiny wonen in het dorp!

Mooi ook om te zien dat er inmiddels 3 partijen zijn die Tiny houses hebben opgenomen in hun programma!!

Lijst Salman Noordwijk

Naast dat deze campagne mij in sneltreinvaart veel leert hebben we natuurlijk ook ons huisje nog. Daar gebeurt ook nog steeds van alles. Kleine opsomming:

  • Kleine winter-aanpassing: Onze slaapkamer zit beneden en is grotendeels afgesloten van de rest van het huis. In de zomer met de warmte is dat heel fijn! In de winter kan het daar fris worden. De kachel werkt goed maar warmte stijgt dus zocht Tim naar een manier om de warme lucht van de huiskamer naar de slaapkamer te verplaatsen. Dat is gelukt door een lange buis met ventilator te plaatsen in de vloer tussen de woon- en slaapkamer. Warme lucht wordt boven aangezogen en komt er in de slaapkamer uit.
  • Een beetje Image Building in huis: dat hebben denk ik al mijn collega’s wel! Ik heb bijvoorbeeld in al onze handdoeken al een ring geslagen, kun je ze makkelijk ophangen. We hebben ook een elastiek die de deur van ons douchecabine openhoud en er staat een frame voor de deur met informatie over ons huisje. Maar nu hebben we ook iets moois eraan toegevoegd. De trap bij de badkamer hebben we opgesierd met een mooie plaat. Dit beeld hing ook in de garage waar Tim en ik hebben gewoond.Tiny House updates

Maar het belangrijkste bewaren we voor het laatste. Want hoewel we heel fijn wonen, is dit nog steeds wel een tijdelijke plek. Het nieuwbouwcomplex achter ons is bijna klaar en het einde van onze vergunning komt ook in zicht. We hebben nog even, en er zit een hele mooie optie in de pijplijn maar we moeten een achtervang zoeken. Dus toch weer op zoek naar een tijdelijke plek totdat onze vast plek beschikbaar is.

Dus. Wat zoeken we! Als je een stuk grond weet die voldoet aan het onderstaande dan komen we graag met je in contact! We hebben al veel geprobeerd hoor maar wie weet meer mensen = meer ideeën! Daarbij hopen we dat veel Noordwijkers ons inmiddels een beetje kennen en weten wat duurzaam wonen in een Tiny House is. Wil je meehelpen om ons in Noordwijk te houden?

  • Een stuk grond van minimaal 10 x 4 meter (lxb) Daar past ons huis incl. trailer en de technische installaties op.
  • Er moet een woonbestemming op de grond zitten die niet in gebruik is. Er mag dus niemand anders dagelijks wonen. (geen bouw-, agrarische- of recreatiebestemming)
  • We hebben géén aansluitingen nodig (gas/water/elektra/riool) Als het er wel is zijn sommige mooi meegenomen.
  • Bij voorkeur niet op een camping, dat houden we in gedachten voor als het niet anders kan.
  • Wij vragen zelf de vergunning aan bij de gemeente (wanneer nodig) We willen het dus volgens de regels doen zodat de eigenaar geen problemen hoeft te verwachten.
  • Mocht je nog een ander idee hebben: je mag ze altijd sturen!

wendyvanleeuwen79@yahoo.com
timmeaker@gmail.com

Alvast bedankt!!

Timothy & Wendy

 

14.589 gedachten over “Lees het belangrijkste op het laatst!