Wat brengt 2019?

Eindelijk de eerste blog in het nieuwe jaar! Het was zo stil vanuit Noordwijk Klein omdat we twee maanden op reis zijn geweest. December waren we aan het backpacken door Egypte en in januari deden we selfdrive safari’s in Tanzania. We hebben allebei altijd veel gereisd en het werd weer tijd voor een volgende lange reis. Gelukkig hebben we allebei een baan waar dit mogelijk is en we kiezen dan voor de rustigste periode van het jaar. Dat betekent dat we kerst in allebei de landen hebben ‘gevierd’ (we vlogen op 2e kerstdag naar Tanzania) en met Oud&Nieuw waren we met z’n tweeën en een fles warme champagne in Ruaha Park in central Tanzania! Het was fantastisch en we er hebben inmiddels alweer een werkweek op zitten, terug in koud Nederland maar enorme mooie ervaringen rijker.

Onze plek in Tanzania met Oud&Nieuw

Onze plek in Tanzania met Oud&Nieuw


Nieuwe vergunningsaanvraag

We vertrokken in een spannende periode, Tiny house-wise. Rederijkersplein, waar we het afgelopen jaar met ons huisje hebben gestaan moeten we eind februari 2019 verlaten en de gemeenteraad moest formeel nog een besluit nemen over onze nieuwe plek Northgo. Het besluit is positief genomen en dat betekende dat we vanuit Egypte de vergunningsaanvraag voor onze volgende plek hebben ingediend 🙂 Het is onze tweede aanvraag maar toch moesten we nog wat informatie aanvullen. En dat moest snel wat we kunnen niet echt uit de termijn voor beoordeling lopen omdat we de vergunning dan niet op tijd binnen hebben.. Dat betekende dat we in Tanzania moesten wachten op een plek waar de internetverbinding voldoende was om documenten te versturen 🙂 Het ziet er positief uit dus we verwachten het laatste weekend van februari te verhuizen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Noordwijk is in 2019 gefuseerd met de gemeente Noordwijkerhout. Dat betekende dat wij in november 2019 gemeenteraadsverkiezingen hebben gehad. Ik werd gevraagd door een van de lokale partijen om me bij hen aan te sluiten en zo iets dichter op de verkiezingen te zitten en meer te begrijpen van het hele politieke proces. Dat was heel erg leuk om mee te maken en met goed resultaat – ze hebben een zetel erbij. Tijdens onze vakantie zijn de coalitie-besprekingen gevoerd waarin bekeken wordt welke partijen met elkaar in de gemeenteraad komen. Hierin worden onder andere de richtingen uitgezet, wat willen ze bereiken in de komende periode en wat zijn de speerpunten.

Streep door onze toekomstplannen

En de coalitiebesprekingen zijn voor ons persoonlijk niet positief uitgevallen: In samenwerking met de Noordwijkse Woningstichting waren we al heel ver met het plan Bronsgeest. We waren al anderhalf jaar bezig en 2 stappen verwijderd van een mooi plan om daar 10 jaar te kunnen wonen. Wij met een aantal Tiny houses en zij met ruim 60 tijdelijke micro-appartementen om de enorme wachtlijst voor sociale huurwoningen aan te pakken. Maar tijdens de coalitiebesprekingen is besloten om de komende 4 jaar niet te bouwen op Bronsgeest… We beginnen dus van voor af aan en moeten weer op zoek naar een nieuwe locatie. En snel ook want onze volgende locatie is ook maar voor korte periode.

Wat nu..

We hebben al om tafel gezeten met onze initiatiefgroep en we gaan eerst overal informatie halen om het verhaal compleet te hebben. Dus weer gesprekken voeren met alle betrokken partijen maar ook weer locaties onderzoeken. Moeten we ons nog steeds aan dezelfde regels houden of komt daar ook verandering in? En gezien de tijdsdruk: kunnen we wel in Noordwijk blijven? En als we een beetje omdenken: willen ze ons in Noordwijk behouden? Steeds meer gemeenten zijn juist op zoek naar Tiny house bewoners, willen meer richten op innovatief wonen, duurzaam en zelfvoorzienend.

We hopen dat dit laatste ook zeker geldt voor Noordwijk want voor onze hele initiatiefgroep geldt: Noordwijk is onze basis!! Familie, vrienden, school, het dorp zelf, het strand en de zee….

Dus als je dit leest en je hebt een idee, laat het ons vooral weten! We kunnen alle hulp en ideeën gebruiken. Alvast bedankt!

En als je dit leest omdat je je graag bij ons in Noordwijk wil aansluiten met een Tiny house: Sorry maar we kunnen nog steeds niet beginnen met een inschrijving of selectie. We krijgen nog wekelijks berichten van mensen die zich graag willen aansluiten bij onze community maar zolang we zelf geen plek hebben kunnen we dit proces nog niet opstarten. Tegen jullie kan ik alleen maar zeggen: Blijf zoeken, dromen, tekenen en ontwerpen!!

Ook namens Marijke, Arjan, Jan & Faas

Timothy & Wendy

Initiatiefgroep Noordwijk Klein

14.530 gedachten over “Wat brengt 2019?