We zijn voor het eerst verhuisd!

We zijn voor het eerst echt verhuisd van de eerste echte woonplek naar de volgende. En dit keer hebben we het ook zelf gedaan, zonder hulp van een professioneel bedrijf. Nu denken veel mensen “Aankoppelen en wegrijden!” Maar zó simpel is het nou ook weer niet 🙂

We hebben een week vooraf al voorbereidingen getroffen, en dat was het leegpompen van de watertank en de ontkoppelen van de zuiveringsinstallatie. Beiden waren deels ingegraven in de grond dus moesten ook weer uit de grond gehaald worden. De gaten die dat achterliet moesten opgevuld worden want daar moest de trekauto weer overheen om het huisje van zijn plek te rijden. Hier heeft Van Wijnen, het bouwbedrijf dat achter ons het appartementencomplex van de Noordwijkse Woningstichting heeft gebouwd, ons weer geweldig geholpen door wat grond achter te laten. We hebben toen ook al alles uit de ‘kelder’ van ons huisje getrokken en uitgezocht, dat leverde weer e.e.a. voor de milieustraat en Kringloop op!

Na een week zonder water was het op zaterdag 23 februari zo ver. Tim heeft via zijn werkgever een zware auto en knikmops geleend voor de daadwerkelijke verhuizing en ik kon een bus met rijplaten van Image Building lenen. Tim heeft een groep sterke en handige vrienden die ons hebben bijgestaan. Hierdoor ging het bijna vlekkeloos!

Achteruit vanaf het Rederijkersplein

Achteruit vanaf het Rederijkersplein

De ochtend van de verhuizing was er niets ingepakt, uitgezocht of veiliggesteld. Pas toen de hulptroepen kwamen zijn zij buiten aan de slag gegaan om het huisje van alle steunpunten te halen, alles uit de kelder op de aanhanger te laden en alles onder het huis vandaan te halen. Al die spullen gingen samen met de bank en de piano op een aanhanger en werden alvast naar de nieuwe plek op de Duinwetering gebracht.
Ik heb binnen alles vastgezet, van de plankjes naar de grond verplaatst en gefixeert. Breekbare spullen op bed gelegd en dat was het eigenlijk wel! Houd wel in gedachten dat we hemelsbreed maar 250 meter hoefde te verplaatsen, wat neerkomt op 500 meter over de weg. Als je naar een ander dorp of serieus over de snelweg gaat rijden hadden we natuurlijk wel alles eruit gehaald 🙂 Maar nu is er geen verhuisdoos aan te pas gekomen!

Aankomst op de Duinwetering

Aankomst op de Duinwetering

Vervolgens is Tim met de knikmops waar ons huisje achter hing, gaan rijden. 3 jongens hebben hem overal doorheen geleid en konden stoepjes of hoge drempels met met wat stukken hout berijdbaar maken. Dat is soms nodig omdat het huisje heel laag staat en anders vastloopt op de grond. Dat ging eigenlijk heel soepel.
De laatste stappen waren de betonplaten, die lagen op Rederijkersplein al onder onder de wielen van ons huisjes zodat hij op een goede stevige basis staat. Deze zijn opgehaald, op de exact juiste plek geplaatst zoals afgesproken met de gemeente, en met een soepele mooie bocht is het huisje in zijn achteruit op de platen gezet.

Betonplaatjes als basis neerleggen

Betonplaatjes als basis neerleggen

Toen het huisje op zijn plek stond moest nog een slag geslagen worden. Bij voorkeur wil je dat het huisje niet meer op de wielen staat. ter voorkoming van ‘vierkante wielen’ maar ook omdat hij dan veel stabieler staat. Hij beweegt dan bijvoorbeeld niet meer als je door het huisje loopt. Dus elke hoek werd steeds opgetild om er een krik of zoveel mogelijk stenen onder te leggen. En last but nog least hebben we het terras en de trap opgehaald en ervoor geplaatst. Toen was het compleet en stonden we eindelijk!

Zachtjes optillen voor uitlijning

Zachtjes optillen voor uitlijning

Met dank aan iedereen die ons heeft geholpen, nieuwe buurman Ferry voor mooi videomateriaal, de Noordwijkse Woningstichting en de Gemeente Noordwijk die helpen dit mogelijk te maken en alle belangstellenden die ons een hart onder de riem staken deze dag 🙂

Op naar de eerste Open dag van dit jaar op 30 maart 2019 van 10.00 – 12.00!

7.834 gedachten over “We zijn voor het eerst verhuisd!