2017 is goed gestart!

16-01-2017 – Het nieuwe jaar is gestart! Al geruime tijd dus deze blog is alweer even over tijd 🙂  We beloven niet dat we ons leven kunnen beteren maar we proberen zo vaak mogelijk blogs te schrijven en posten tussendoor wat foto’s op onze Facebook pagina. Ok? Ok!


Onze wekelijkse planning is nu 4 dagen werken / 3 dagen bouwen / 7 avonden onderzoek, besluitvorming en bestelling van alles dat we nodig hebben! 🙂 Oh en tussendoor chillen in onze nieuwe sportschool!

Wat we nu al inmiddels al besteld hebben is su-per gaaf behang voor de badkamer (bamboo bladeren) en huiskamer (Japanse bloesemboom). De douchecabine, uberzuinige koelkast, slimme geiser, camper-afzuigkapje (zie rechts), alle kozijnen van Red Ceder, wit HPL voor afwerking hier en daar, verlichting en een deel van het water-filter-systeem hebben we ook al in bestelling of is geleverd.

Waar we nog over moeten besluiten of nog bestellen zijn de gootsteen, fonteintje voor de badkamer met mega, ronde spiegel, keuken- en douchekraan, gaskookstel met 2 pitten, kurk voor de vloer, onze lattenbodem en matras en nog ‘een paar’ dingetjes 😉

Wat op de foto hiernaast al te zien en in gebruik is = het werkblad van de keuken! Een dik blad van bamboo, gesneden uit een grote plaat waarvan we ook een kleiner plankje en het boven- en zijblad van het badkamerkastje maken.

Oh en zie je trouwens ook gelijk onze ingebouwde garderobe met daarboven de nieuwe, mooie, tussen ons veel besproken lichtschakelaars en dimmers? Een van de weinige dingen waarin Tim de vrije hand heeft gekregen, zijn ding! En het is cool!!


En ook de afgelopen weken zijn er weer veel vrienden, nieuwe vrienden en enthousiastelingen Langs geweest. Op deze foto was Anne op bezoek, zij wil ook tiny gaan! En op de voorgrond de tweelingbroer van Tim met een goede vriendin van de familie. Maar ook Oscar, Elke, Henny, Arthur, Wil, Yvon, Jaimy, Andre, Julian, Arnout, Aris, Sandra, Bart, Manon, 3 (!) wethouders, Christian, Annemiek, Wendy, Gaby, Nienke, Simone, Steffi, Floor, Aryan e.v.a.!


Laatst zagen we een programma waarbij mensen zelf een huis (ver)bouwen en zij gebruikten lichtdoorlatende kanaalplaten. Erg goed isolerend, het geeft veel licht en (voor ons heeeel belangrijk) het materiaal is heel erg lichtgewicht! Want het is best een uitdaging om onder die 3500 kg te blijven. Tim heeft dit materiaal verwerkt in het ontwerp en hierbij een eerste tipje van de sluier. We hebben nog niet besloten maar ik ben benieuwd naar jullie reacties en misschien zelfs wel ervaringen!


Tot zover weer even een update! Volgende keer willen we weer inzoomen op een detail onderwerp. Als je benieuwd bent naar iets uit ons ontwerp of ben je nieuwsgierig naar hoe wij iets aanpakken: let us know!

 

291 gedachten over “2017 is goed gestart!

Geef een reactie