Veel en snel!

Er gebeurt veel en we krijgen veel hulp! Daarom gaat het soms lekker snel maar komt ook de zelf gestelde deadline snel dichterbij! We hopen mei/juni klaar te zijn. Het is een wilde gok maar ik denk dat het wel redelijk klopt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het zo ver is!

Locatie, locatie, locatie!
Naast het bouwen zijn we ook nog heel druk bezig met lobbyen voor Tiny houses in Noordwijk. Wij hebben een plekje waar we straks kunnen staan. Maar we hebben nog geen locatie waar we de community straks kunnen opbouwen. We hebben regelmatig gesprekken met bedrijven en grondeigenaren maar voor alsnog hebben we nog niets potentieels in het verschiet. Daarom ook hier een oproep: Weet je iemand of een stukje grond in Noordwijk waarnaar we kunnen informeren? Laat het ons weten zodat we er actie op kunnen nemen!

Community bouwen
We zijn in de afgelopen tijd veel benaderd door mensen die zich graag bij ons willen aansluiten omdat zij ook klein willen wonen in Noordwijk. Binnenkort hebben we een afspraak met deze groep mensen. We gaan elkaar leren kennen, iedereen vertelt over zijn plannen en misschien kunnen we zo nog meer bedrijven en grondeigenaren benaderen. Samen kennen we nog meer mensen! Natuurlijk spreken we af bij ons huisje zodat ze die ook gelijk kunnen zien, misschien wat inspiratie kunnen opdoen.

Maar hoe gaat het met de bouw!

In de categorie “handige opbergplekjes” is dit toch wel een topper! In de vloer van de keuken hebben we 2 luikjes naar de berging gemaakt. De berging hebben we opgesplitst in 2 delen en hierdoor hebben we extra ruimte die vanuit het woongedeelte te bereiken is! 1 luik gaan we gebruiken om de vuile was te verzamelen en de andere waarschijnlijk voor extra keuken-bergruimte voor spullen die je niet dagelijks nodig hebt.

 

 

 

 

 

 

Ook de mini-afzuigkap is geplaatst. Om het mooi af te werken heeft Tim er een kastje omheen gemaakt en dat afgewerkt met HPL. Daar zit natuurlijk veel loze ruimte in dus ook die krijgt een deurtje zodat we daar gebruik van kunnen maken.

 

En de eerste stappen voor de verlichting in de huiskamer zijn gezet. 2×2 lampjes die in het plafond verzonken zijn. Er komt nog een labyrint van sierlijsten omheen, maar daar moeten jullie nog even op wachten.

 

 

 

 

 

 
En ook het kleine kamertje krijgt langzaam aan vorm. De douchecabine sluiten we aan de bovenkant af zodat de condens niet alles in de mist zet en zo blijft het lekker warm totdat je afgedroogd bent! Zoals je kunt zien is de bak van de cabine verdiept, handig voor een voetenbadje of klein handwasje!

Van het bamboe dat we voor het aanrecht gebruiken hadden we nog restmateriaal en dat is perfect voor een kastje in de badkamer.

 

Kortom, we zijn lekker bezig! Ook al sta ik (Wendy) niet op deze foto’s, ik ben ook lekker bezig met bouwen en leren. Soms 2 stapjes vooruit en eentje achteruit. Maar wel altijd met heel heel heel veel blauwe (zwarte) plekken :-# Die klunzigheid hoort bij mij denk ik!

323 gedachten over “Veel en snel!

Geef een reactie