Einde in zicht!

22-6-2017 – Tja, we durven het bijna niet te zeggen maar het einde lijkt in zicht te komen! Natuurlijk zijn er nog heel veel kleine dingetjes die nog gedaan moeten worden maar als we de grote dingen bekijken wordt het lijstje steeds korter!

De vloer
De kurkvloer in het hele huisje is nu gelegd en geolied. Doordat hij geolied is is het ook vocht en vuilafstotend geworden. Hierdoor kan de vloer dus ook in de badkamer en de keuken probleemloos geplaatst worden.

Zelfs de trap is helemaal bekleed en afgewerkt. Dus eigenlijk moet iedereen nu: VOETEN VEGUUUUUH!


 

De buitengevel

Tim is nu gestart met het bekleden van de buitengevel met planken van Western Red Ceder. Het is super mooi hout dat we wel extra hebben laten schuren zodat het een mooie gladde uitstraling heeft. Hij werkt van onder naar boven zodat alle horizontale lijnen gelijk lopen. Aan de onderste plank wordt ook een klein raster geplaatst zodat ongedierte niet tussen de isolatie en buitengevel kan nestelen.

De bovenkant van ons huisje loopt natuurlijk heel ongelijk met al die schuine lijnen. Daar wordt de afwerking nog wel een uitdaging. Ook omdat we regenwater gaan opvangen. Er komt dus een opstaand randje langs de dakrand die het water gaan geleiden naar een van de vier regenpijpen die op de hoeken van het huisje geplaatst worden. Op de kopse kant zijn de regenpijpen al tussen de isolatie verwerkt zodat ze onzichtbaar zijn.

 

     

We hebben trouwens besloten om een van de twee luiken van de kelder dicht te maken. Om het geheel echt waterdicht te krijgen is al een uitdaging en waarschijnlijk gebruiken we het luik onder de openslaande deuren toch bijna niet omdat daar een veranda of trap voor komt te staan..

De wat kleinere succesjes zijn dat onze stoelen voor in de keuken binnen zijn maar ook de nieuwe tv met soundbar en basbox die in de slaapkamer/bioscoop komen. De deurtjes van de meterkast en kledingkast konden weer teruggeplaatst worden en we hebben het verduisteringsgordijn voor de slaapkamer toegestuurd gekregen.

We wachten nog met smart op het nieuwe behang dat uit Amerika moet komen zodat Arthur dat met zijn timmermansoog kan plaatsen. Tim gaat samen met broer Kester het EPDM, de dakbedekking plaatsen.

Je vraagt je misschien af of ik (Wendy) nog iets ga bouwen 🙂 We hebben onze taakverdeling iets aangepast. Tim bouwt het huisje af, ik schrijf/regel/bel/netwerk en spreek af met alles en iedereen die voor ons een plek om te wonen kan regelen. We verwachten over ongeveer 1,5 maand klaar te zijn en willen er dan natuurlijk zsm in gaan wonen. Ik heb daar wat meer (laptop)tijd voor nodig. Daarnaast heb ik een blessure aan mijn rechterarm die het echte klussen eigenlijk al niet echt mogelijk maakt helaas 🙁

Rest me nog onze 2 aller grootste vragen te benoemen:

  1. Hoe zwaar gaat ons huisje straks zijn?
  2. Waar gaat hij staan in Noordwijk?

🙂

 

563 gedachten over “Einde in zicht!

Geef een reactie