Groen?? Waar!!

Tja, ik kan er niet omheen draaien. We hebben lang geleden een heel gaaf behang besteld voor de Tiny house. Een muur die over de hele lengte van het huisje loopt krijgt van voor tot achterin een mooie tekening. Wij waren er niet bij toen Arthur het ging plaatsen dus zagen die avond het resultaat pas. En dat was groen……………………………. Fel groen. Zelfs op de foto kun je niet zien hoe fel het in het echt is.

Oordeel zelf. We horen jullie mening ook graag want we zijn nog een beetje in twijfel of we het houden of aanpassen of overbehangen… :-#


 


Andere super grote vooruitgang is dat de kozijnen allemaal geplaatst zijn! Weer een stap verder naar een echt huis. Met de onmisbare hulp van vrienden Paul, Niels vdZ, Martijn Z en Floris en de mentale hulp van Eddy, Thijs, Bas, Felix, Kester en bijna alle aanhang die tijdens de dag kwamen aanwaaien, zijn alle ‘gaten’ met Red Ceder houten kozijnen en ramen geplaatst!!

 

En dan dit. Het dak. Project van Tim. Trap op en trap af. Zo’n 25 x per dag. Diepe zuchten.

Maaaaaaaar, het ziet er super strak uit, hij heeft het inmiddels geïsoleerd, beplaat en klaargestoomd voor het EPDM en daarna de zonnepanelen van Zonneplan!

De vormen van het ontwerp komen heel mooi uit en ook de 6 dakramen kunnen dus binnenkort voorzien worden van de kanaalplaten.

Enige dat Tim nog exact gaat uitdokteren is hoe we het water gaan opvangen en de 4 regenpijpen moeten nog geplaatst worden. Waar je hierbij aan moet denken is de afwerking van de dakranden (hoog genoeg zodat het water goed naar de regenpijpen geleid worden) in combinatie met het plaatsen van de zonnepanelen want ook dat water moet via het dak naar de regenpijpen, de afwerking van de kanaalplaten enz. enz enz.

 

De badkamer is in ieder geval de eerste ruimte die nagenoeg klaar is, alleen de vloer moet nog gelegd worden en hij moet nog aangesloten worden. Hoewel we heel veel mooie design en aparte items in het huis hebben moet er ook een beetje Ikea in 🙂 Deze spiegel hebben we al heel lang op het oog en is misschien wel de inspiratie geweest voor deze inrichting! En het lampje (ook Ikea) pastje er gewoon mooi bij.

Bijkomend voordeel van deze grote spiegel is dat je hierdoor het bamboe fineer dat tegen de tegenovergestelde wand geplaatst is, nu ook goed zichtbaar is!

 

Als we een heel voorzichtige schatting moeten doen verwachten (lees: hopen) we eind juni klaar te zijn. Die laatste loodjes, die voelen we nu wel. Ondertussen zijn we nog bezig met het maken van keuzes (kachel/bank/tafel en stoelen/gordijnen/kleine afwerkingsdingetjes…) en natuurlijk – niet onbelangrijk – het zoeken naar grond!

We hebben 2 serieuze opties en deze gesprekken lopen nog. We gaan nu eerst uit van het plaatsen van 2 huisjes en mogelijk uitbreiding. We krijgen nog steeds heel regelmatig berichten van geïnteresseerden maar zij zijn vaak nog in een stadium waarin er nog teveel keuzes gemaakt moeten worden en nog niemand heeft serieuze plannen om te starten met bouwen. Dit is te onzeker om mee te nemen in gesprekken naar grondeigenaren. Voor de geinteresseerden vaak een kip/ei-verhaal maar wie weet… in de toekomst als we echt grond ter beschikking krijgen. Tegen die tijd horen we graag wie er graag bij ons wil komen staan!

 

We houden jullie op de hoogte!!
Toedels!!

7.549 gedachten over “Groen?? Waar!!