Van het grove zaagwerk naar het fijne afwerk….

Tja, en dan zie je de grote verschillen ontstaan hoor!! Wendy is meer de rouwdouwer (Doe mij maar de grote platen hout en een handcirkelzaag!!) terwijl Tim met engelengeduld en precisie een raster van sierlatjes maakt in de woonkamer…
We vinden elkaar heel lief maar tijdens de bouw van dit huis komen we erachter dat er geen grotere tegenpolen zijn wij 🙂 In manier van werken, in smaak, in geduld en in creativiteit. Maar ik zeg niet wat bij wie hoort :-p

Maar waar hebben we de afgelopen tijd aan gewerkt:

   

Tim heeft het plafond in de huiskamer voor zijn rekening genomen. De verlichting is verweven met sierlijsten en met SU-PER mooi resultaat!! Dat geldt trouwens ook voor de andere verlichting. Rechts zie je 1 van de 2 lichtlijnen in de badkamer.

Daar maken we wel een keer een special over!

    

We hebben straks 6 deurtjes en die beitsen we zodat ze een authentieke donkere uitstraling krijgen. Het zijn louvre-deurtjes met zo’n honderd latjes op een rij. Die allemaal van voor en achter beschilderd moeten worden, 2 á 3 keer. Als ik klaar ben kan ik bij mijn stiefvader in dienst bij zijn schilderbedrijf!!

1 Ding, als je de avond ervoor net een biertje teveel hebt gedronken is het heerlijk om hersenloos latje voor latje te schilderen………….. 😉

Het speciale isolatiemateriaal voor het dak is geleverd dus kunnen we ook daar starten met isoleren. Dat werkt op een iets andere wijze dan de wand: eerst Isovlas tussen het staalframe, dan de Kingspan erop, voor de draagkracht een plaat hout en dat afdekken met EPDM. Solid as a rock!!!

  

En dan waar we nu het snelste en mooiste resultaat van zien: er zijn een aantal wanden behangen! We hebben voor een spotprijsje een laatste rol van een behang gekocht. Al heel lang geleden, zonder er echt een bestemming voor te hebben maar die heeft hij inmiddels gekregen! Mooi rood is nie lelijk maar juist heel chique! Er zit een relief in het behang die het een beetje driedimensionaal maakt.

En in de badkamer hebben we het vakantie-gevoel extra benadrukt door daar met Bamboe-bladeren te behangen, een bamboe kastje te maken en een wand met bamboe-fineer te bekleden. Yeah baby!!

 

 

Je ziet het, we gaan lekker en zijn super blij met iedereen die ons komt helpen. Want eerlijk is eerlijk; het valt af en toe niet mee. Maar als je dan weer de resultaten na een dag werken ziet, of de reacties van mensen die het zien of lezen dan vergeet je het wel weer. De kou is nu in ieder geval voorbij, de schuurdeur kan wat vaker open en we hebben ook met onze initatiefgroep weer hele leuke afspraken staan!

We kunnen er vaak niet over uitwijden als er nog niets vaststaat maar naast het bouwen zijn we natuurlijk ook nog bezig om met de initatiefgroep ergens grond te verkrijgen waar we straks met onze Tiny house kunnen staan. Deze gesprekken hebben we met verschillende partijen; van particulieren tot grote ondernemingen maar bijvoorbeeld ook partijen die duurzaamheid nastreven, net als wij.

En we willen het goed doen dus regelmatig dagen we onszelf uit om een projectplan te schrijven, dat zo volledig is dat de stakeholders straks bijna geen reden meer hebben om nee te zeggen 🙂

 

Inmiddels kunnen we trouwens melden dat Karl de eerste zal zijn die Tiny gaat wonen! Hij gaat binnenkort in een FINCH Building wonen in Leiden!! Very cool!

 

Ok, dat was het weer:
See ya later, aligator

 

1.640 gedachten over “Van het grove zaagwerk naar het fijne afwerk….