Hij staat buiten!!

10-09-2017 – Winddicht, waterdicht, klaar voor de zonneschijn!

Jullie weten misschien dat er een boek gemaakt wordt door Monique van Orden over de Tiny Houses in Nederland en België. Ze heeft ons ook gevraagd of wij deel willen uitmaken van het boek en daar kun je natuurlijk alleen maar volmondig JA op zeggen! Hoewel we langer bezig waren met de afwerking dan we vooraf hadden gedacht was dit voor ons wel een soort deadline om het huisje af en ingericht te hebben. En dat is gelukt!!

Hieronder zie je 2 foto’s van Lieke van Gorp, met Peter Hermeling in actie tijdens de shoot!

Tot en met de piano aan toe hebben we het huisje ingericht zoals we het een jaar geleden al voor ogen hadden en het ziet er geweldig uit! Ook voor ons een mooi moment waarop de gekozen meubels ineens bij elkaar komen. Hoewel hij nog niet 100% af is zag het er wel uit alsof we er die avond al konden slapen 🙂 Maar dat moet nog even wachten.

Er moeten nog wat kleine werkzaamheden en besluiten genomen worden voordat we helemaal zelfvoorzienend kunnen zijn maar sommige keuzes hangen af van de plek waar we straks gaan staan. De Noordwijkse Woningstichting heeft ons een mooie plek aangeboden waar zij volgend jaar pas gaan starten met nieuwbouw. Tot die tijd mogen wij daar staan zodat het stuk grond ondertussen een doel krijgt en tegelijk ook wat meer bekendheid aan het begrip Tiny Houses, zelfvoorzienend wonen en duurzaamheid kan geven. Dit hangt samen met een groter plan van de Woningstichting om op een andere plek in Noordwijk 33 tijdelijke kleine woningen te plaatsen. Dit is een impressie van het plan, waar de Tiny Houses een plek naast krijgen.

Voor onze tijdelijke plek hebben we toestemming van de Woningstichting en gemeente. Maar om er daadwerkelijk te mogen staan hebben we een omgevingsvergunning aangevraagd. Tot dat deze gegund is maken we nog niet bekend om welke locatie het gaat. We zijn er in ieder geval klaar voor om te verhuizen zodra de vergunning is verleend!!

Deze tijdelijke plek is alleen voor ons maar in het grotere plan hierboven is plek voor 5 of 6 huisjes. Omdat er nog niet voldoende bekend is weten we nog niet op welke termijn het plan uitgevoerd wordt en wat de richtlijnen voor de huisjes zijn. Aanmelden voor dit plan kan dus nog niet. maar houd ons en de Noordwijkse Woningstichting in de gaten!

322 gedachten over “Hij staat buiten!!

Geef een reactie