De eerste open dag

10-10-2017 – Wow, wat een leuke dag vandaag! We hebben vandaag een eerste open dag gehad en ons huis is daarom ook voor het eerst de openbare weg op geweest! Met ons huisje in de zeer kundige handen van de heren Verschoor Sr. en Jr. zijn we vanmorgen op pad gegaan. Alles controleren, rondje lopen, aankoppelen, op het gemakje het terrein afdraaien en daarna met veel bekijks richting de Duinwetering. Wendy heeft meer dan de helft van de weg gefilmd 😉

Daar aangekomen blijkt dat we een echte ‘Lowrider’ zijn want een drempel bleek al snel te hoog. Stuk hout erbij, probleem opgelost en opgesteld tegenover de tent waar de Noordwijkse Woningstichting hun plannen voor de toekomst presenteerde. Ook de gemeente Noordwijk was aanwezig, de wethouder beantwoorde vragen en ook onze contactpersonen kwamen een kijkje nemen. En verder nog enkele raadsleden, omwonenden die ons het terrein op zagen rijden, Tiny house-lovers, voorbijgangers, en bezoekers van de Woningstichting en de plaatselijke sportvereniging.

 

 

 

 

 

 

Maar nu ook nog even over ons huisje 🙂 Want die laatste dingen, waar je eigenlijk aan het einde van zo’n bouwperiode bijna geen zin meer in hebt, de Shit-list ;), dat is dankzij deze dag nu wel uitgevoerd. Een beetje bijtippen hier en daar, nog wat kitten, kortsluiting oplossen, de laatste handgreepjes, een leertje om de gordijnen bij elkaar te binden, kussens op de bank etc.  Nog even druk bezig met het aansluiten van de dompelpomp in de regentank voor ons water, het zuiveringssysteem voor ons afvalwater installeren en dat zijn we er echt! 100% zelfvoorzienend en hergebruik van ons afvalwater. We hebben dus de optie om niets te lozen! Dit maakt plaatsing nog makkelijker.

Hoewel deze dag echt heel leuk was hebben we wel helaas hierdoor de Tiny House Nederland Jamboree in Almere gemist.. Super jammer omdat dat natuurlijk de allereerste was en we al geluiden hoorden dat echt iedereen daar was! We waren het van plan maar uiteindelijk bleek het niet meer haalbaar. Gelukkig had Wendy eerder deze week wel al een bezoek aan de BouwExpo gebracht maar toch.. niet hetzelfde.

Na onze vakantie (India) gaan we ons huisje op onze eerste locatie plaatsen! Spannend! Qua timing ook niet slecht. Alles is dan net aangesloten en getest om daadwerkelijk 100% zelfvoorzienend te kunnen wonen. Maar goed ook. Nu hebben we nog een schuur en veel gereedschap tot onze beschikking. Straks niet meer. Onze volgende blog wordt dus vanaf onze eerste sta-plek 🙂 Net voor de winter af…..Kijken hoe ons huisje het gaat doen.

352 gedachten over “De eerste open dag

Geef een reactie