Op de bouw!

5-4-2018 -“Oh, wonen jullie op de bouwplaats! Heb je daar geen last van??” Is een veelgestelde vraag voor ons. Wij staan nu op onze tijdelijk plek in Noordwijk. Een ongebruikt stukje grond van de Noordwijkse Woningstichting, naast de plek waar op dit moment 40 appartementen gebouwd worden. In overleg met bouwer Van Wijnen en met vergunning van de gemeente Noordwijk mogen we hier tot het einde van de bouw/einde van het jaar blijven staan.

Toen we hierheen verhuisden was er achter ons niets meer dan een paar hekken rond een stuk gras in een rustige wijk. Wij waren de eerste Tiny House in Noordwijk dus direct na onze verhuizing gingen de eerste geruchten al rond van ‘Noortukkers’ die er nog niet van gehoord hadden. Waren we een modelwoning of is de directie-keet alvast voor de bouw is neergezet? We hebben enorm gelachen om alle reacties!

Inmiddels is de bouw al 3 maanden aan de gang en we kunnen eerlijk zeggen dat we er weinig last van hebben! De mannen zeggen gedag, als nodig mogen we stroom lenen en overdag kijken de mannen in de keet op ons uit! Fijn toch! Het scheelt ook dat wij om 7 uur ’s ochtends al de deur uitgaan en zij dan pas de machines aanzetten. Ze hebben ook geboord i.p.v. het luidruchtende heien én…… we staan met de ‘blinde’ kant van ons huisje naar de bouwplaats toe.

Als we binnen zijn zien we vanuit 1 raam een klein stukje van de bouwplaats en het bouwbord (dat niet door mijn werkgever Image Building is geplaatst 🙁 Maar verder hebben we mooi uitzicht over het grasveld.

En ja, als de gordijnen open zijn lijkt het net of we in de etalage zitten want je kunt hele hele huisje inkijken vanaf buiten. Maar ook daarmee hebben we niet zo’n probleem. Vaker dan normaal komen vrienden even langs waaien (Ik zag je zitten! Biertje?) of lopen vreemde mensen even langs omdat ze iets aan ons willen vragen. Daar komen de leukste gesprekken uit, echt! En als je er even geen tijd voor hebt snappen ze dat ook, of we doen de gordijnen dicht 😉

Ook hebben we bij de ingang van het stukje grond een informatiebord geplaatst, zo kunnen mensen die ons niet willen storen gewoon meegluren op de website of Facebookpagina 🙂 Die is natuurlijk wel van Image Building 😉

332 gedachten over “Op de bouw!

Geef een reactie