Plafond (bijna) dicht……CHECK!

Hellleeuuu iedereen,

De stapjes zijn zichtbaar kleiner maar kosten des te meer tijd en moeite. Maar dit is het moment om niet te overhaasten. Tijd nemen voor een mooi resultaat. Ons dak is verre van standaard en in elk opzicht een uitdaging.

Omdat we de keuze hebben gemaakt om er 6 dakramen in te plaatsen met kanaalplaat (32mm, goed isolerend en superlicht :-), kost het allemaal extra tijd om het (goed) af te krijgen. Maar het begint vorm te krijgen!

Het plafond is dicht. Nu de bovenkant afwerken en isoleren en vervolgens de opalen kanaalplaten bevestigen. Dat gaat nog wel even duren maar de vorm van het plafond is echt mooi! De hoeken en lijnen springen er echt uit!
Whiiiieeeeeee, stapje voor stapje maar we komen steeds wat verder 🙂

Hieronder enkele foto’s van het plafond. De eerste foto is een monster van de kanaalplaat die we gaan gebruiken.
Dankzij de uitstekende service van HMG-Benelux-shop.com en Pascal Pereira (thanks voor al je info en hulp!!!), hebben we een geschikte oplossing gevonden om alles goed geplaatst te krijgen op ons dak:

     

EN!!!!!!!!!!!

Onze kozijnen zijn binnengekomen! Dank u very much Jacobs Kozijnen. Het zijn Red Cedar hout kozijnen geworden om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Scheelt aanzienlijk met hardhout en alle andere opties. Plus dat je het niet hoeft te verven. Het is weerbestendig en langzaam zal het op een natuurlijke manier vergrijzen. Top!
Die gaan er over een weekje of wat in. Waarschijnlijk nadat we alles gegrond hebben. We hebben twee kozijnen even snel stiekem gepast en gelukkig…..no problem 🙂

Wendy heeft zich de afgelopen weken ook kwaad gemaakt op onze grote opbergkast in onze slaapkamer (de binnenkant van de trap) Veel gevloek, maar hij is bijnnnna af en heel erg mooi geworden. Een goeie praktische indeling waar we veel shit in kwijt kunnen. Top Wen! Jammer dat we geen foto’s gemaakt hebben. Volgende blog topic numero UNO!

Hieronder nog even twee foto’s van onze kozijnen. Volgende week beginnen we met het behangen van de plafonds! Dan kunnen we ons sierlijsten kunstwerk tussen de verlichting gaan plaatsen. Ook weer monnikenwerk maar wordt heel erg mooi. So stay tuned and see ya with the next blog.

 

Toedeloe,

Wendy & Timothy

 

1.465 gedachten over “Plafond (bijna) dicht……CHECK!